Misi Mencari Kerja - Syahirah Valiant

November 15, 2014

Misi Mencari Kerja


Assalammualaikum

fuhhhh ~ akhirnya dapat pun balik rumah.. seriously memang penat.. tumit kaki pun da sakit giler.. kalau lah tahu sakitnye macam ni, lebih baik Ira pakai selipar je.. ni tak, pakai sandel pulak.. huhuhu.. apa-apa pun akhirnya selesai jugak misi Ira dengan kawan-kawan mencari kerja.. walaupun kitaorang tak confirm lagi dapat atau tak, tapi kitaorang dah isi borang.. Ira mintak kerja dekat watson, aeon, princess, domino & epic.. harap-harap dalam banyak-banyak ni, satu terkena.. amin.. korang doakan Ira dapat k.. Ira nak sangat kerja.. nak cari pengalaman.. nanti nak mintak kerja betul-betul senang.. sebab dah ada pengalaman.. betul tak ? ^.^ 

tapi masa Ira dengan kawan-kawan cari tadi memang susah.. dah ramai katanya.. maklum la.. budak spm ramai kan.. time nak cari tu Ira kena buat muka tembok.. huhuhu ~ malu tak terkata.. yela kan ~ malu la bile datang tanya, last-last orang tu kata takde kerja kosong.. and satu kes lagi, kenapa budak 17 tahun still susah nak dapat kerja ek ? sebab kebanyakan kedai yang Ira cari tadi, semua nak 18 tahun.. bukan 17 tahun dah boleh ke ? huhuhu.. pasrah aje la.. janji dah dapat isi borang.. esok Ira nak cari dekat-dekat dengan rumah Ira pulak.. senang nak ulang alik.. tak payah naik bas.. jalan kaki aje.. heheheh :3

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D