Tips Untuk Jadi Blogger Berjaya - Syahirah Valiant

October 03, 2014

Tips Untuk Jadi Blogger Berjaya


Assalammualaikum

Ira nak kongsi dengan korang sikit tentang tips untuk menjadi seorang blogger yang berjaya.. so, takde la kita berblogging ni hanya menjadi sia2.. ada la jugak faedah yang kita akan dapat nanti.. In Sha Allah.. Ira pun dalam proses untuk perbaiki diri sendiri untuk menjadi seorang blogger.. jom kita ketahui apa tips2 tu ^^


Jadikan diri kita "ORIGINAL"

original bermaksud jadilah diri sendiri.. kita tak perlu nak jadi orang lain.. just be yourself ok.. seronok ke jadi orang lain ? mesti tak kan.. lebih baik jadi diri sebenar.. so kita akan dapat tahu di mana kelemahan kita.. tulis je apa yang korang nak.. kan blog korang.. but the important thing !! fikir dulu sebelum nak tulis.. takut akan buat orang terasa hati.. kan tak elok macam tu..


Bijak susun masa untuk blog

ok, cara ni pulak.. korang kena arrange kan betul2 masa korang.. masa untuk belajar, kerja dan perkara2 yang korang selalu buat.. jangan disebabkan blog korang lalai.. ingat tu.. mengingatkan diri Ira jugak.. exam nak dekat ni.. ^^


Tonjolkan kebolehan diri

masa ni la masa yang sesuai untuk korang tonjolkan kebolehan korang.. contohnya macam ada yang pandai design blog, buat header dan macam2 lagi la.. nah !! cara tu jugak korang boleh dapat income.. macam blog ni tempat kita kerja part time la kan.. ^^



ok la.. rasanya ni je la yang Ira dapat kongsi dengan korang semua.. semoga kita semua akan menjadi blogger yang berjaya suatu hari nanti.. In Sha Allah.. :) by the way, nak minta tolong korang sikit boleh tak ? kalau boleh tolong KLIK SINI kejap.. thanks awak :)

2 comments:

  1. Memang perlu bagi masa baru lah boleh nak fokus berblog kan. Macam akak selepas pukul 11 malam anak2 dah tidur baru boleh fokus.

    Jom join segment GA akak http://www.syafiyahluv.com/2014/10/first-giveaway-by-syafiyahluvcom.html

    ReplyDelete

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D