October 2014 - Syahirah Valiant

October 24, 2014

Doa Awal Tahun & Akhir Tahun

Friday, October 24, 2014 1
Doa Awal Tahun & Akhir Tahun

Assalammualaikum

Dengan kesempatan ini, Ira ingin memohon maaf atas kesilapan Ira selama Ira dalam dunia blog ni.. mana la tahu apa yang Ira tulis buatkan korang semua terasa.. Ira memohon seribu kemaafan k.. sempena dengan bulan yang suci ini, mari kita sama-sama baca doa Awal & Akhir tahun.. tak tahu ? Jangan risau.. Ira akan kasi doa tu.. meh kita baca ramai-ramai.. sape nak imamkan doa ni ? hehehe :)


Segmen Awesome Blogger Bloglist

Friday, October 24, 2014 6
Segmen Awesome Blogger Bloglist

Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat
  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

Friday, October 24, 2014 9
1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret
KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

Tamat 16.11.2014

Join cepat sebelum terlambat ;)
- See more at: http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/1st-segmen-blogwalking-by-budak-kilabret.html#sthash.jpd1uest.dpuf

October 23, 2014

Ni Bukan Waktu Prep

Thursday, October 23, 2014 2
Ni Bukan Waktu Prep

Assalammualaikum

pada hari Khamis yang lepas, kitaorang ada waktu prep.. alaaaa.. tak tahu ? waktu prep tu waktu untuk budak-budak asrama self study atau study group... budak-budak yang pernah ada pengalaman duduk asrama tahu la kan.. ^^ memandangkan time tu kitaorang takde kerja nak buat.. Ira dengan kawan Ira ambik keputusan untuk berselfie.. hehehe.. ni lah hasil daripada kerja giler kitaorang tu..



with anak pakcik Zanil.. hehehe.. abaikan muncung kami tu.. xD



dengan anak pakcik Zanil lagi ~ ayoyo.. mata gue sembam.. hehehe.. normal la kan.. baru lepas menangis..




Anak pakcik Samsuhan.. hehehe.. Nama diberi Nurul Syahirah Binti Samsuhan.. selamat berkenalan.. :)



Bersama dengan kawan baik ku dunia akhirat.. hehehe.. putih bersih lagi suci gigi dia..



the another picture ~ end with pic of me.. hehehe.. tunggang terbalik ayat BI tu.. taram aje la ~

Riadah Dengan Mereka ~

Thursday, October 23, 2014 0
Riadah Dengan Mereka ~

Assalammualaikum

Da lama sangat tak pergi riadah dengan kawan2.. kadang-kadang kawan ada la ajak jugak.. tapi Ira malas sangat nak pergi.. hehehe.. Ira akan cari masa bile Ira rasa badan Ira da terlampau berat.. hehehe.. dan.. dan... dan... berat badan da naik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huhuhu.. otoke !! :'( tak boleh jadi ni.. cuti sekolah nanti kena ajak adik-adik pergi jogging sama-sama.. tak pasal-pasal diaorang pun kena sekali.. hehehe... bukan selalu pun.. masa kitaorang tengah riadah tu, sempat lagi la kitaorang berselfie.. jom kita tengok betapa gembiranya kami semasa riadah !!! xD



Selepas berpenat lelah kami jogging, main netball & main badminton.. tiba masanya untuk kami berselfie ~ hehehe ^.^



Ira bersama dengan Damia.. tapi kawan-kawan semua panggil miott.. hehehe.. senang dan simple untuk disebut..



upppssss !~ terlebih suda.. hehehe.. kalau korang nak tahu, Ira ni jenis yang kuat jugak la berselfie .. kalau korang perasan, banyak gambar Ira je kan.. xp



Ira bersama dengan anak pakcik Md Rasid.. hehehe.. Hanani nama diberi.. dia lah peneman Ira untuk bergaduh.. best dapat cubit dia.. tapi kalau dia da cubit orang.. perghhh !! memang terasa sedapnye.. sakit siot !! hahaha..



hehehehe.. ada lagi ~ cun tak kami berdua? *perasan kejap*



Ira dengan Mira.. Ira baru kenal dia tahun ni.. tapi tak sangka yang kawan dengan dia tersangat la best.. sama course.. sama course.. hoho ^^

Segmen Blogger Cergas & Santai

Thursday, October 23, 2014 4
Segmen Blogger Cergas & Santai

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum

Hari ni ada blogger yang sudi jemput Ira untuk join segmen dia.. dengan besar hatinya, Ira join segmen dia.. hehehe.. jom la kita ramai2 support segmen dia k.. :) Ira akan menjawab 3 soalan cool daripada dia.. :)


1. Currently, lagu/movie/buku/novel apakah yang menjadi kegemaran korang ? citer la sikit kenapa you suka benda alah tu.


Henry - 143 ( I Love You)

Ira suka sangat2 dengar lagu ni.. tiap kali bukak laptop dengan handphone, Ira akan pasang lagu ni jugak.. kenapa Ira suka lagu ni ? hurmmm ~ bagi Ira lagu ni sweet sangat2.. then senang sangat nak ikut nyanyi sekali lagu ni.. try la korang search dekat Mr. Google.. download sekali pun boleh.. hehe ^^


2. Suggestkan satu link blog yang kamu suka/ selalu lawati. Kenapa ?


Ira suka sangat dengan blog emas putih.. macam-macam informasi yang boleh kita dapat.. then, kakak ni tak sombong.. dia selalu like & komen gambar Ira dekat Insta.. then, dia suka reply komen peminat-peminat dia.. :)


3. Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca! ", sharekan link post tersebut.

Ira pilih entry NI.. hope entry Ira ni dapat memberi inspirasi kepada korang :)


October 21, 2014

Masa Depan Untuk Ku ~

Tuesday, October 21, 2014 0
Masa Depan Untuk Ku ~

Assalammualaikum

Da lama jugak kan Ira mendiamkan diri.. huhuhu.. sori sangat.. Ira memang busy.. busy yang teramat sangat.. Ira nak curi2 masa untuk bukak blog pun memang tak sempat.. ada je kerja yang Ira kena siapkan.. lepas tu kena study pulak.. Almaklum lah ~ exam Ira pun da nak dekat.. exam ni la yang menentukan sama ada Ira layak untuk sambung diploma ataupun tidak.. hurmmmm ~ harap2 dapat la ~ Ira tak nak kecewakan ibu dengan abah.. jadi, buat sementara ni, Ira tak bukak blog tau.. Ira harap korang akan stay tune dengan blog Ira ni.. Ira akan update entri terbaru bila dah habis exam nanti.. In Sha Allah.. semoga dapat jumpa lagi.. :)

October 14, 2014

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Tuesday, October 14, 2014 14
SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa DISINI. *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Molang !!

Tuesday, October 14, 2014 1
Molang !!

Assalammualaikum

sekarang ni Ira tengah free.. so, Ira nak update satu benda yang Ira nak sangat2 dari dulu lagi.. kalau la Ira dapat.. hehehe.. Ira nak teddy bear molang !!! molang !!! arghhhh !!! comel giler.. korang tak tahu molang tu apa ? pergi la search dekat Encik Google.. hehehe.. seriuosly comel sangat2.. macam budak2 da ~ hahahaha.. ada tak sape2 yang sudi bagi Ira teddy bear tu.. hehehehe.. memang takde nye la ~ tapi kan.. teddy bear tu susah sangat nak cari.. tak pernah Ira jumpa dekat Malaysia ni.. korang pernah jumpa tak ? kalau pernah share2 la sikit dengan Ira ye.. Ira nak sangat beli teddy bear tu.. ^^


Stuff That I Want !!


nahhhh !! I want this !!! hehehe.. da la comel.. gemuk pulak tu.. sedap nak peluk masa tidur.. hurmmm ~ mana nak cari ek.. -.-



ni pun Ira nak.. hehehe.. semua nye nak.. duit nye takde.. berangan je lebih.. hehehe xD cuma jadi angan2 aje la ~

Get Ready For Upcoming Exam

Tuesday, October 14, 2014 1
Get Ready For Upcoming Exam

Assalammualaikum

Hari ni baru ada kesempatan untuk Ira menulis blog.. huhuhu.. busy sangat2 sekarang ni.. yela kan ~ Ira kena study betul2 sekarang.. exam akhir untuk semester 4 da tak lama je lagi.. 27/10/2014... huhuhu.. takut :'(  da la subjek sem ni susah2.. banyak sangat nak kena ingat.. da la Ira ni jenis susah nak mengingat.. macam mana la nanti kan.. In Sha Allah.. I can do it !!! Ira berazam Ira nak happykan ibu abah bila diaorang tengok result Ira.. amin.. ~ tapi takut je kalau2 Ira hampakan diaorang.. nauzubillah.. Ira takkan buat macam tu.. apa2 pun doakan Ira k.. Ira akan buat yang terbaik untuk dapatkan diploma.. tu cita-cita Ira sebagai seorang belajar kolej vokasional..  bukan senang tu nak dapatkan diploma dalam umur yang muda ni.. Ira akan dapatkan jugak.. hehehe.. In Sha Allah :)

October 09, 2014

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A

Thursday, October 09, 2014 17
Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum

Hari ni ada mood pulak nak join segmen.. hehehe.. jom la kita sama2 support segmen ni k.. klik je banner dekat atas tu.. :)



QUOTES

Love is friendship that has caught fire. It is queit understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times.

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Thursday, October 09, 2014 6
Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang
Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!

October 07, 2014

Markah Trial

Tuesday, October 07, 2014 1
Markah Trial

Assalammualaikum

da 2 hari persekolahan bermula.. bukak2 sekolah je da dapat markah trial.. markah trial ??!!! hahaha.. ntah la.. Ira main buat je masa trial ni.. tak tahu la apa yang Ira jawab.. hehehe.. nasib baik la baru trial.. exam akhir nanti Ira kena buat betul2.. In Sha Allah.. hehehe.. sori hari ni entri pendek je.. busy sikit. ^^

Segmen Bloglist November 2014 By AdeLine

Tuesday, October 07, 2014 11
Segmen Bloglist November 2014 By AdeLine

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum

-10 bloglist akan terpilih!!
-Undian akan dibuat dengan menggunakan khidmat random.org.
-Segmen akan tamat pada 30 October 2014.
-Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa.
-Senarai nama bloglist akan di senaraikan pada 1 November 2014

Selamat bersegmen~!

October 05, 2014

Apa Itu Whohaa ?

Sunday, October 05, 2014 1
Apa Itu Whohaa ?

Assalammualaikum

Hari ni Ira nak bagitahu korang apa itu whohaa .. tak tahu ? jom Ira bagi information sikit ye.. :) whohaa ni senang je cara gunanya.. lebih kurang macam churpchurp.. tapi churpchurp susah sikit nak dapat income.. sebab certain orang je yang ikhlas klik iklan kita tu.. tapi kalau whohaa lain.. kita cuma jawab soalan sahaja.. lepas tu poins kita dapat.. banyak pulak tu.. lepas da cukup point, korang boleh lah redeem hadiah.. hadiah pun tersangat la menarik.. nak join whohaa ? Ira tunjukkan caranya ok.. hope korang semua faham :)

1. Daftar di Whohaa.com
2. Isi borang yang diberi dengan teliti.
3. Tick right tanda korang setuju dengan terma & syarat yang diberikan.
4. Klik Create Account


5. Pergi ke bahagian Earn Points
6. Pilih la iklan yang mana korang nak.
7. Jawab soalan yang disediakan. Jawapan semua da ada. korang kena baca betul2 ok :)


8. Done !


faham tak ? kalau korang tak faham lagi, tanya la Ira k.. Ira sedia membantu anda.. hehehe.. sebelum tu, Ira nak minta tolong korang KLIK SINI & SINI kejap.. terima kasih.. :) klik korang tu ibarat korang menderma dengan ikhlas.. In Sha Allah.. :)

Balik Asrama ~

Sunday, October 05, 2014 0
Balik Asrama ~

Assalammualaikum

selama 3 hari Ira bercuti, hari ni adalah masanya untuk Ira balik asrama.. huhu.. lama ke ? mana ada lama la !!! 3 hari je.. tak puas cuti.. nak cuti lagi.. haih ~ memberontak je tahu.. hehehe.. ntah la.. Ira ni memang jenis malas sikit nak balik asrama.. bukan sikit.. tapi banyak la agaknya.. memang banyak pun ^^ tapi malas2 pun Ira akan balik jugak.. study woooo ~ kena habiskan.. keputusan Ira untuk duduk asrama adalah keputusan yang tepat.. baru Ira sedar sekarang ni.. sejak Ira duduk asrama, result exam Ira Alhamdulillah meningkat.. daripada Ira duduk rumah, memang tak study gamaknya.. hehehe.. lagi pun kat asrama ada kawan2.. boleh la buat study group.. kalau kat rumah apa ada.. kalau nak tanya mesti kena call.. kan da membazir namanya.. Alhamdulillah, berkat ibu dengan abah paksa Ira masuk asrama, Ira boleh tahu siapa diri Ira sebenarnya.. di mana tahap kemampuan Ira.. tapi apa2 pun duduk asrama memang best !!! *best la sangat~* hehehe xD

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

Sunday, October 05, 2014 18
Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

October 03, 2014

Tips Untuk Jadi Blogger Berjaya

Friday, October 03, 2014 2
Tips Untuk Jadi Blogger Berjaya

Assalammualaikum

Ira nak kongsi dengan korang sikit tentang tips untuk menjadi seorang blogger yang berjaya.. so, takde la kita berblogging ni hanya menjadi sia2.. ada la jugak faedah yang kita akan dapat nanti.. In Sha Allah.. Ira pun dalam proses untuk perbaiki diri sendiri untuk menjadi seorang blogger.. jom kita ketahui apa tips2 tu ^^


Jadikan diri kita "ORIGINAL"

original bermaksud jadilah diri sendiri.. kita tak perlu nak jadi orang lain.. just be yourself ok.. seronok ke jadi orang lain ? mesti tak kan.. lebih baik jadi diri sebenar.. so kita akan dapat tahu di mana kelemahan kita.. tulis je apa yang korang nak.. kan blog korang.. but the important thing !! fikir dulu sebelum nak tulis.. takut akan buat orang terasa hati.. kan tak elok macam tu..


Bijak susun masa untuk blog

ok, cara ni pulak.. korang kena arrange kan betul2 masa korang.. masa untuk belajar, kerja dan perkara2 yang korang selalu buat.. jangan disebabkan blog korang lalai.. ingat tu.. mengingatkan diri Ira jugak.. exam nak dekat ni.. ^^


Tonjolkan kebolehan diri

masa ni la masa yang sesuai untuk korang tonjolkan kebolehan korang.. contohnya macam ada yang pandai design blog, buat header dan macam2 lagi la.. nah !! cara tu jugak korang boleh dapat income.. macam blog ni tempat kita kerja part time la kan.. ^^



ok la.. rasanya ni je la yang Ira dapat kongsi dengan korang semua.. semoga kita semua akan menjadi blogger yang berjaya suatu hari nanti.. In Sha Allah.. :) by the way, nak minta tolong korang sikit boleh tak ? kalau boleh tolong KLIK SINI kejap.. thanks awak :)

"Giveaway Pertama SitiSab"

Friday, October 03, 2014 5
"Giveaway Pertama SitiSab"

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum

Tadi Ira tengok cbox Ira.. upssss !!! ada orang tag pulak.. hehehe.. so, Ira decide nak join segmen ni.. macam best je.. terima kasih kepada Cik Balqis kerana sudah mengetag Ira.. hehehe.. ^^


Mangsa Tag




5 Blogger Yang Menjadi Inspirasi Aku

Friday, October 03, 2014 3
5 Blogger Yang Menjadi Inspirasi Aku

Assalammualaikum

sekarang ni Ira nak buat pengumuman dekat korang.. hahaha.. pengumuman la sangat.. bukan la ~ ni sekadar mahu berkongsi dengan korang semua.. Ira nak kongsi dengan korang siapa blogger2 yang menjadi inspirasi Ira.. ala2 idola gitu.. ^^ boleh la korang blogwalking sekali ye.. blog retis tu ! hehehe.. :)




ni blogger yang pertama.. banyak pengisian yang kita boleh dapat dari blogger ni.. jum la kita ramai2 terjah blog Maria Elena k.. btw, comel gilorr baby !!! hehehe ^^




 

Ira minat giler dengan blogger ni.. da la comel.. comel sangat2.. hehehe.. kecik molek je orangnya.. sebelum Ira kenal dunia blogger pun Ira da mula minat Yuyu Zulaikha ni.. lagipun dengar dari kawan2.. then, Ira try la terjah blog dia.. nak jadi macam dia.. In Sha Allah.. :)





geek in the pink !™ 

comel je blog dia.. comel sesangat.. try la korang tengok ^^  first time Ira dengar blogger ni.. jatuh cinta klik pertama la pulak.. hahaha.. gurau2.. jatuh cinta dengan cerita2 blogger ni la.. ^^



4. Lana

Lana

blogger ni pun baru first time Ira terjah blog dia.. kak Lana.. tapi Ira macam ingat2 lupa je nama beliau.. macam pernah dengar.. tapi ntah.. da lupa kut.. by the way, Ira suke sangat2 blog beliau.. :)




✿Emas✿Putih✿Blog✿

ni yang last.. Ira memang fanatik giler dengan akak emas putih.. Ira selalu stalk akak ni dekat instagram.. comel sangat2.. dan Ira pun selalu la jugak join segmen atau contest kakak emas putih.. dia memang awesome blogger !! paling penting dia tak sombong.. sentiasa reply comment Ira dekat Insta.. Ira ingatkan dia takkan reply.. rupe-rupenya reply.. hehehe ^^


tu sahaja blogger2 yang Ira fanatik sangat2.. hurmmm ~ Ira nak sangat jadi macam mereka2.. bukan apa.. Ira memang minat berblogging.. tapi Ira cuma berblogging sekadar suka2 je.. nak la jugak cuba buat bisnes kan.. In Sha Allah kalau Ira da habis belajar, Ira akan cuba buat bisnes sendiri.. amin.. hehehe.. nak tunggu habis belajar memang lambat lagi cite nye.. sekarang ni Ira baru 17.. banyak lagi tahun.. xD

Freebies : Header #1

Friday, October 03, 2014 1
Freebies : Header #1

Assalammualaikum

Hari ni Ira nak bagi sikit freebies dekat korang.. freebies header !! hehehe.. header ni simple je.. yela kan ~ baru permulaan.. In Sha Allah lepas ni Ira akan kasi header yang lebih kreatif.. ambik je kalau korang nak.. :)


http://i.imgur.com/8UN4ngC.png



http://i.imgur.com/0KKWS7t.png



http://i.imgur.com/M7nrsJu.png



da ambik ? thanks ok.. sebelum ambik tu komen2 la sikit.. then KLIK SINI kejap.. tabung derma :)

My New Header !! ^^

Friday, October 03, 2014 0
My New Header !! ^^

Assalammualaikum

memandangkan mood Ira hari ni terlampau la rajin.. Ira decide nak tukar header Ira.. hehehe.. da usha header baru Ira tu ? kalau belum, gi la tengok.. :) tapi tak seberapa pun.. just simple2 je.. sebab Ira ni jenis orang yang suka benda simple2.. takde la menyemak mata memandang.. betul tak ? ^^ dan Ira bercadang nak buat freebies untuk korang sikit.. In Sha Allah.. kalau ada kesempatan Ira buat.. 



Ni header sebelum.. kalau sape2 yang selalu lawat blog Ira, korang boleh nampak la.. simple sangat2 kan ? :) nak tengok yang sekarang punya pulak ? jum2 Ira tunjukkan ye..




Ni lagi la terlampau simple.. colour header ni Ira buat soft lagi.. baru la kena dengan blog Ira.. ye dak ? hehehe ^^