Walau Apapun Erti Cinta - Syahirah Valiant

Post Top Ad

June 27, 2014

Walau Apapun Erti Cinta

 

Assalammualaikum

sori semua.. baru hari ni Ira berkesempatan untuk update blog.. Ira busy sangat2 sekarang ni.. yela kan ~ busy sebagai seorang student.. hari ni Ira nak update pasal cinta.. wuuuu ~ pasal cinta tu !!! hehe.. harap korang semua sudi membaca k..

sebelum baca, korang nak tahu sesuatu tak ? KLIK SINI, SINI dan SINI ... semoga Allah bagi rezeki berganda-ganda untuk korang semua.. amin ~ :)

Cinta yang sebenar hanya satu iaitu perkahwinan,
Cinta berlaku setelah ijab qabul,
Cinta lepas kahwin, itulah cinta yang qudus,
Cinta yang bermaruah dan bukan cinta murahan,
Inilah kemuliaan cinta dalam semua agama.....

Apabila agama melarang sesuatu perkara,
tentulah ia digantikan dengan sesuatu yang lebih baik,
kalau ia melarang cinta antara lelaki dan perempuan sebelum kahwin,
ia membawa kepada sesuatu sebagai ganti yang lebih baik iaitu perkahwinan.

Sabda Rasulullah : Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali NIKAH .....


so, korang dah baca ? Ira harap korang dapat ambil pengajaran k.. Ira dah insaf bila baca madah ni.. cinta pada usia yang muda bukanlah segala-galanya.. kita tengoklah kat luar sana, ramai sangat remaja yang suka bersosial sehingga merosakkan diri mereka sendiri.. semoga kita semua terhindar dari semua gejala tu k.. amin~ semoga cinta kita untuk seseorang merupakan cinta yang suci dan cinta yang sentiasa diredhai Allah SWT.. :')

1 comment:

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad