December 2013 - Syahirah Valiant

December 17, 2013

kenduri, kenduri, kenduri

Tuesday, December 17, 2013 0
kenduri, kenduri, kenduri

cuti sekolah ni banyak betul kenduri kan.. act aku malas betul nak ikut.. tapi abah dengan ibu paksa pulak.. hurmm ~ terpaksa la aku ikut.. ibu kata kalau aku tak ikut, takut kenduri aku nanti tak de orang datang.. hehe.. tak nak la macam tu.. then kenduri nye da la jauh2.. huh ! penat betul.. masa balik je mesti aku tidur.. hehe.. sumpah mengantok sangat.. mata pun dah tak boleh nak bukak.. sampai je rumah, apa lagi.. naik bilik cari la katil kesayangan aku tu.. sambung tidur balik.. hehe xD



onion ?!!

Tuesday, December 17, 2013 0
onion ?!!
cry | via Tumblr

dah lama aku tak update blog da ~ huhu.. asyik tak ada masa je.. kalau ada masa pun aku rasa malas pulak nak online... hehe.. ok ! kita start sekarang.. nampak tak gambar kat atas tu ? hehe.. apa korang fikir bila nampak gambar tu ? 

aku paling lemah betul kalau kena kopek bawang.. huhu ~ rasa macam nak mengalir je air mata ni.. korang mesti pernah jugak kan.. hehe.. setiap kali nak kopek bawang, aku mesti sediakan garam depan aku.. hehe.. ikut petua orang tua-tua.. firstly memang aku langsung tak percaya.. tapi aku try je.. eh, boleh pulak.. hehe.. 

memang sekarang kita menrungut sebab tak nak kopek bawang bagai.. tapi ni melatih kita untuk masa depan.. especially untuk orang perempuan.. takkan orang laki pulak nak buat kerja-kerja ni kan ? hehe.. 

"Zahra Bakar Collection Giveaway"

Tuesday, December 17, 2013 0
"Zahra Bakar Collection Giveaway"
Assalamualaikum...

Zahra Bakar Collection merupakan sebuah online shop yang menjual pelbagai jenis tudung dan shawl antaranya tudung syria, bawal arjuma, alsya ring dan sebagainya. Zahra Bakar Collection, turut mengambil tempahan sulaman (cross stitch) dengan pelbagai jenis design/ reka bentuk mengikut kehendak pelanggan.

Zahra Bakar Collection GiveawayZahra Bakar Collection Giveaway


Selain itu, Zahra Bakar Collection turut menjual kain pasang dan kain batik terengganu yang dihiasi dengan pelbagai jenis corak dan warna yang pastinya memikat hati. InsyaAllah, kainnya berkualiti tinggi dan selesa dipakai. Harganya juga sangatlah berpatutan.

Untuk meraikan pembukaan Zahra Bakar Collection online shop, kami mengadakan simple giveaway buat anda. Ingin dapat hadiah yang menarik dari kami? Ayuh, sertai sekarang. 

Zahra Bakar Collection Giveaway
Klik banner untuk sertai.

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Tuesday, December 17, 2013 0
PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

klik banner untuk join


Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

Tuesday, December 17, 2013 2
Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

klik banner untuk join

PEMILIHAN PEMENANG
  • Top Referral 
  • Random.org
  • Peserta yang ikut semua syarat di atas
SENARAI HADIAH
  • Simple Blogger Frame [2]
  • Hadiah Misteri [5]
  • Charcoal mask jenama Daiso Japan [5]
  • Topup RM5 [5]
  • Topup RM10 [6]
  • Bookmark [2]
  • Bawal Satin [1]
  • Crinkle Shawl [1]
  • Glitter Shawl + Lip Mask [1]
  • LV Shawl + Eye Mask [1]
  • Poster Design Sendiri [3]
  • Voucher 10% [10]
  • Naturgo [1box]
  • Brooch Felt [1]
  • Jubah Cotton Korea [1]
  • Tudung Double Face Turki [1]
  • Set Kecantikkan [3]
  • Bloglist Setahun Semua Peserta
TARIKH PENTING
  • Tamat: 28 Disember 2013
  • Pengumuman pemenang: Diberitahu kemudian

Buddyz Giveaway

Tuesday, December 17, 2013 0
Buddyz Giveaway
Assalamualaikum .




Giveaway ini merupakan giveaway pertama dianjurkan oleh Farhah dan buddyz buddyz iaitu Sofea , Izzah , Iqqah .

Anda semua dijemput join giveaway bagi memeriahkan lagi giveaway ini .


Senarai Hadiah 


Tempat Pertama :
Topup RM20 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kedua :
Topup RM15 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Ketiga :
Topup RM10 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Keempat :
Topup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kelima :
* Pilih antara salah satu *
Toup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
atau
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

GIVEAWAY INI SECARA AUTOMATIK AKAN DIBATAL JIKA TIDAK MENDAPAT PESERTA LEBIH DARIPADADA 10 ORANG .

Undian : Random.org / Cabutan bertuah

Anda semua dijemput untuk join giveaway ini .

Klik SINI untuk join .

December 09, 2013

bored holiday ~

Monday, December 09, 2013 0
bored holiday ~
True story

bosan.. bosan.. bosan...  cuma ayat ni je yang mampu aku cakap untuk cuti sekolah ni.. seriously aku tak tahu nak buat apa kat rumah ni.. bosan giler2.. cuma penat je.. banyak betul kerja rumah yang aku kena ciapkan.. kerja rumah tu bukan homework yang kat sekolah tu.. tapi homework housekeeping yang telah diberikan oleh ibu kesayangan aku tu.. hehe.. lepas tu makan tidur makan tidur je kerja aku.. xp

kawan2 pun semua jauh2 kalau nak keluar... lagipun kewangan pun tak mengizinkan untuk aku keluar.. hehe.. dah pokai lorh ~ hurmm.. holiday korang macam mana pulak ? best tak ? ataupun membosankan jugak.. share la ye.. ^^

lamanye ~

Monday, December 09, 2013 0
lamanye ~
lovelove ♥ | via Tumblr

Assalammualaikum

hye2.. lamanye aku tak update blog ni.. dah berhabuk dah pun.. hehe.. nampak sangat menipunya.. mana ada blog ni berhabuk.. dalam lappy je pun.. lain la lappy ni yang berhabuk.. logik la sikit kan.. hehe xp.. baru hari ni aku berpeluang nak update blog.. tak ada masa lorh ~ plus internet pun tak ada.. tu yang susah.. hurmm ~ kena bergantung dekat internet handphone je la.. tak pe la.. asalkan ada kan? ^.^ 

korang apa cer ? semua sihat ? lama tak dengar cite korang.. share2 la ek.. lagipun sekarang kan musim cuti sekolah.. confirm la macam2 plan korang kan.. hah.. share la ye.. hehe xD..