August 2013 - Syahirah Valiant

August 28, 2013

we have for you =')

Wednesday, August 28, 2013 0
we have for you =')
{✿} | via Tumblr

Assalammualaikum

hari ni aku rasa macam nak menangis je... aku tahu kau sakit syeroot... tapi kenapa kau rahsia kan daripada kiteorang semua ? kau tak anggap kitaorang ni dormmate kau ke? kitaorang semua terasa dengan perangai kau.. semalam balik2 sekolah je tengok kau dah tak ada.. susah ke kau nak bagi tahu yang kau nak balik ? kau lagi sanggup bagi tahu dorm lain daripada dorm sendiri.. kitaorang ni siapa bagi kau ? walaupun kadang2 perangai kau annoying dan menyakitkan hati kitaorang... kitaorang tak pernah buang kau daripada dorm tu !!! kenapa kau buat kitaorang macam ni ? kitaorang dekat sini bukan main risau lagi dengan keadaan kau.. hurmm ~ patut la kau bagi tahu aku dengan miott untuk stay dengan kau sampai hari rabu je.. so, ini lah sebabnya kan ? tapi kenapa kau tak bagi tahu aku ???!!! hurmm ~ tak pe la.. kitaorang semua tak salahkan kau.. mungkin kau ada sebab tersendiri kenapa kau buat macam ni.. kitaorang semua akan cuba faham dengan keadaan kau.. 

apa2 pun aku berterima kasih sangat sebab kau da jadi kawan untuk aku.. kau selalu buat aku tergelak dengan jenaka kau.. aku appreciate semua tu.. aku minta maaf kalau aku ada sakitkan hati kau.. aku minta maaf sangat2.. tolong maafkan aku k.. kitaorang sebagai kawan kau hanya mampu berdoa yang terbaik untuk kau... semoga kau cepat sembuh.. =')

August 27, 2013

acting for BKP 202

Tuesday, August 27, 2013 0
acting for BKP 202
Yeah... ;)

Assalammualaikum

lamanya aku tak update blog da.. wuuu !!! rindu blog aku ni.. hehe.. hari ni aku ada mood pulak nak update.. so, sekarang la masanya untuk korang baca apa yang aku da berleter dekat dalam blog ni.. xp

ok, first sekali, sekarang ni aku tengah nervous sangat2.. nak tahu kenapa ? sebab ............................................................................. hari ni ada subject BKP 202.. and hari ni jugak lah puan KB nak suruh kitaorang berlakon.. untuk amali kitaorang la katanya.. nervous giler la !!! hanya Allah yang tahu betapa nervous nye aku.. da la aku tak reti nak berlakon... ada pulak amali pasal berlakon-lakon jugak kan...? sabar je la ~ nak je aku lari dari kenyataan ni.. tapi aku tahu semua ni mustahil.. xp

nasib baik la cikgu tak sampai lagi.. boleh la berlatih sikit2.. *berlatih la sangat* hehe... xp  ntah apa2 je aku ni.. ada masa free bukannya nak berlatih... tapi pergi online pulak.. xD alaaa ~ berlakon ni kena spontan.. kalau kita rancang, memang tak jadi la kut.. ok la.. ni je post untuk hari ni.. btw, doakan kejayaan berlakon untuk aku tau.. nervous sangat2 ni.. :/

August 05, 2013

hanya awak dalam hati saya

Monday, August 05, 2013 0
hanya awak dalam hati saya
Ulzzang couple | via Tumblr

Assalammualaikum

dear Syafiq,
saya update ni khas untuk awak.. saya harap awak tahu isi hati saya sekarang ni.. saya harap hubungan kita akan kekal selama-lamanya .. =')

awak, kadang2 saya masih meragui kesetiaan awak.. saya meragui kesetiaan awak sebab saya tak nak perkara yang lepas terjadi kembali pada diri saya.. saya dah tak mampu nak hadapi saat itu.. saat perpisahan yang saya tidak inginkan.. sejak kebelakangan ni, saya dapat merasakan awak benar2 ikhlas mencintai saya.. awak da tunjukkan kesetiaan awak pada saya.. saya harap kesetiaan awak tu akan berkekalan sehinggan akhir nafas kita.. InsyaAllah..

awak, saya sayang awak sangat2.. saya tak pernah sayang orang macam ni.. saya tak tahu kenapa perangai saya bukan macam dulu.. saya serius dengan awak.. saya pernah berangan yang saya akan menjadi hak milik awak yang mutlak !! not as couple.. but as your wife.. saya berharap sangat yang Allah sudah tetapkan awak adalah jodoh saya.. banyak persamaan antara kita.. =) awak, please jangan tinggalkan saya.. saya tak sanggup hadapi kemungkinan yang akan berlaku... saya tak sanggup wak !! kadang2 saya suka tengok bila parents kita hepi.. and saya nak kita happy macam tu jugak.. InsyaAllah ~ ^^ 

saya ingat apa yang awak cakap dulu.. saya tak expect pun awak akan cakap macam ni.. first sekali masa kita baru2 kenal awak cuma anggap saya sebagai kawan.. ok, saya terima awak sebagai kawan.. sebab masa tu saya tak berapa nak suka dekat awak.. sebab awak ni kaki lepak.. but, bila kita da kenal lama.. you've changed !! awak berubah 100 %.. awak langsung tak pernah pergi lepak lama2 sampai lewat malam.. saya appreciate perubahan awak tu ^^ then, masa tu kita da kenal 2 minggu.. awak propose saya jadi gf awak.. saya memang tak sangka yang awak akan cakap macam tu.. actually saya da suka awak lama da.. tapi tak nak bagi tahu.. hehe.. ayat awak yang takkan pernah saya lupa ... "saya sayang awak macam saya sayang nyawa saya.. saya nak awak jadi yang teristimewa untuk saya.. saya janji dekat awak yang saya akan jaga awak macam saya jaga nyawa saya sendiri.. will you be my girlfriend?" hehe.. ni la ayat awak.. saya terus setuju !! ^^ at first perkenalan kita tu.. awak banyak kali tak replay mecej saya.. tapi bila saya dah rasmi jadi gf awak.. setiap hari awak akan mesej and call saya.. k, sekarang saya dah faham kenapa awak buat macam tu.. awak buat macam tu sebab awak hanya akan mesej dengan orang yang istimewa bagi awak...

saya rasa beruntung sangat sebab dapat awak.. I will aprreciate what have you done for me.. banyak dah pengorbanan awak untuk saya.. thanks sayang.. ;) saya akan sentiasa sematkan nama awak dalam hati saya ni.. nama kita pun tak ada bezanya.. so, saya takkan lupakan nama awak.. SAYA SAYANG AWAK KERANA ALLAH SWT... SAYA MENCINTAI AWAK KERANA ALLAH SWT.. SAYA INGIN MENJADI YANG SAH UNTUK AWAK KERANA ALLAH SWT.. saya harap hubungan kita ni akan kekal.. Amiinn ~ =')

August 03, 2013

fight with HIM

Saturday, August 03, 2013 0
fight with HIM
Moe✧Café

Assalammualaikum

Ya Allah ~ sakitnya hati aku ni.. kenapa dia buat aku macam ni ? aku penat2 call dia.. mcej dia.. tapi satu pun dia tak angkat.. satu pun dia tak balas.. !!! hurmm ~ aku ada buat apa2 salah dekat dia ke ? aku rasa tak ada.. tapi kenapa dia buat aku macam ni.. apa salah aku ?!!! -_- sekarang ni aku rasa macam nak nangis puas2.. aku tak mampu tahan sakit hati ni.. 

lepas tu dia boleh cakap pulak yang dia tengah tengok tv.. then tak perasan fon tu bunyi.. apa kejadahnya alasan macam tu.. tak munasabah langsung !!! aku rasa da call sampai 50 kali.. mesej pun entah berapa banyak.. dia boleh cakap tak perasan pulak ?!!! hurmm ~ tak apa la.. mungkin memang dia nak buat aku macam tu.. aku redha je la ~ memang ini ketentuan untuk aku hadapi ^^

August 01, 2013

balik raya ~ !!

Thursday, August 01, 2013 0
balik raya ~ !!
末永く | via Tumblr

Assalammualaikum

hari ni excited giler nak tunggu pukul 11:30.. hehe.. macam korang tak tahu je kan.. hari ni hari yang dinanti-nantikan untuk budak asrama.. hari ni untuk balik raya selama 2 minggu.. yeeeaaahhh !!! *nampak excited gilernye* xp ye la kan ~ kitaorang semua tak suka duduk asrama ni.. sebab tu la excited nak balik.. 

harap-harap hari ni dapat lah balik awal sikit.. macam pukul 12:30 pun jadi lah.. tak nak balik pukul 2:30.. and harap sangat yang hari ni tak ada koko.. huhu ~ malas la nak pergi koko.. kalau ada pun hari ni terpaksa pergi.. sebab bertugas.. then terus pergi koko.. Ya Allah.., janganlah hari ni ada koko.. amin .., amin.., amin.... malas nak pergiiii !!! apa2pun selamat hari raya aidilfitri.. maafkan Ira kalau selama Ira berblogging ada terkasar bahasa.. ^^