I'm Proud ! - Syahirah Valiant

Post Top Ad

July 23, 2013

I'm Proud !

 proud to be a Muslimah ♥ 

Assalammualaikum

nampak tak gambar yang  Ira post tu ? ^^ nampak right ? ok, Ira update post macam ni bertujuan untuk menyedarkan kita semua daripada lalai dengan dunia yang sementara ni.. yela kan ~ ramai remaja yang ambil mudah dengan benda ni semua.. lagipun sekarang kan tengah bulan Ramadhan.. bulan yang penuh dengan barakah.. hah !! ini la masanya untuk kita berubah ke arah kebaikan.. memang susah untuk kita ubah diri kita ke arah kebaikan.. Ira akui semua tu.. tapi kita janganlah putus asa k.. ^^ kalau kita berusaha.. InsyaAllah Allah akan bersama kita.. Allah akan bantu kita untuk kita berubah ke arah kebaikan..

Ira pasti korang semua berpendapat bahawa perempuan yang bertudung ni sangatlah comel kan? ^^ Ira pun terpesona bila tengok seorang perempuan bertudung dengan sempurna.. sejuk je mata memandang.. yang siapa2 free hair sekarang ni.. Ira pasti yang diaorang pun ada niat nak pakai tudung.. tapi tu la kan manusia.. ada je halangan yang tak boleh.. ok, semua tu hasutan syaitan k.. korang kena lawan apa semua yang syaitan hasut kita.. InsyaAllah kita akan berjaya bertudung ^^ 

kadang kala ada lelaki yang berani tegur perempuan yang free hair ni untuk bertudung.. wahh !! Ira suka lelaki macam ni.. nampak sangat yang dia ambil berat tentang dosa perempuan.. nak tahu tak.. perempuan senang masuk syurga.. dan perempuan jugak la senang nak masuk neraka.. so, janganlah kita jadi salah seorang penghuni neraka ni.. =) pas tu kan.. kadang kala adalah boyfie yang sanggup tegur kekasih hati dia untuk bertudung.. k !! jangan korang merajuk bila dia cakap macam tu.. korang ikutlah cakap dia.. dia lah bakal imam awak yang paling tepat !! dia sayang dekat korang sebab tu la dia cakap macam tu.. Ira pun pernah kena tegur dengan syafiq sebab keluar rumah semata-mata nak buang sampah tak pakai tudung.. hoho ! takut ~ terus Ira pakai tudung bila nak keluar rumah..

ni je la yang dapat Ira post.. lain kali Ira post lagi k ^^ Ira berdoa supaya semua muslimah bertudung di atas muka bumi Allah ni.. aurat kita ni hanya untuk suami je k.. ingat tu !! amaran keras ~ hehe.. xD k la.. Assalammualaikum =)

Ira mintak maaf kalau post ni buat korang terasa.. tapi ni la pendapat Ira.. hope korang faham k.. =) xmau marah2.. bulan puasa ~ ^^

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad