Administrative Secretarial - Syahirah Valiant

Post Top Ad

June 18, 2013

Administrative Secretarial

Rosa Chiclete | Andressa Moraes | Blog Rosa Chiclete: Estudando para o Enem em casa! 

Assalammualaikum

sekarang ni da masuk semester 2.. so, banyak benda baru yang perlu aku belajar.. hurmm ~ kadang-kadang tension jugak.. tapi tension tu normal masa belajar.. yela kan ~ banyak kerja kena buat.. tu yang sampai tension-tension ni.. aku ni da la jenis tak boleh nak tension sangat.. kang tak pasal-pasal sakit kepala.. huhu ~ tu yang tak boleh tahan..

ok, da lepas untuk semester 1.. so, subjek yang kita belajar makin lama makin susah right ? ^^ yup ! itu semestinya.. susah jugak la subjek s/u untuk sem ni.. haih ! tapi nak buat macam mana kan.. kena la belajar jugak.. aku da lepas semester 1.. takkan nak terus mengalah kut kan ? =) aku takkan pernah mengalah.. tapi kadang-kadang tu ada la jugak rasa nak mengalah.. coz da tak tahan dengan keadaan sekeliling.. hehe.. =D semester ni aku still ambil 9 subject.. ok la tu kan.. tak ada la banyak sangat.. tapi tu la ~ tak banyak.. tapi agak susah.. kena perah otak ni betul-betul..

sem ni yang paling susah bagi aku belajar rintas dengan basic reseption.. kalau rintas ni belajar shortform.. tapi shortform ni korang semua takkan paham.. orang yang da belajar je yang boleh faham.. aku ni yang first time tengok tulisan macam tu pun da pelik.. haih ! apa lagi kalau nak tulis.. lagi la susah.. banyak benda kena hafal.. hurmm ~ nasib-nasib.. xp kalau basic reseption pulak kena banyak berlakon.. ni pun aku lemah jugak.. takkan nak berlakon ?! tak sanggup.. da la aku jenis yang tak reti nak berlakon.. huhu ~ macam mana ni ?! 

kalau spread sheet tak ada la susah mana.. just belajar akaun and guna excel.. upss ! jangan cakap senang.. nanti tak pasal-pasal susah pulak da.. hehe.. =D tapi apa-apapun aku akan tetap teruskan perjuangan aku untuk belajar dalam course Administrative Secretarial ... aku takkan pernah mengalah.. InsyaAllah ^^ ok la.. ni je yang dapat aku update untuk hari ni.. kalau ada waktu free aku update lagi k.. ^^ 

sori untuk panggilan *aku* xp

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad