2013 - Syahirah Valiant

December 17, 2013

kenduri, kenduri, kenduri

Tuesday, December 17, 2013 0
kenduri, kenduri, kenduri

cuti sekolah ni banyak betul kenduri kan.. act aku malas betul nak ikut.. tapi abah dengan ibu paksa pulak.. hurmm ~ terpaksa la aku ikut.. ibu kata kalau aku tak ikut, takut kenduri aku nanti tak de orang datang.. hehe.. tak nak la macam tu.. then kenduri nye da la jauh2.. huh ! penat betul.. masa balik je mesti aku tidur.. hehe.. sumpah mengantok sangat.. mata pun dah tak boleh nak bukak.. sampai je rumah, apa lagi.. naik bilik cari la katil kesayangan aku tu.. sambung tidur balik.. hehe xD



onion ?!!

Tuesday, December 17, 2013 0
onion ?!!
cry | via Tumblr

dah lama aku tak update blog da ~ huhu.. asyik tak ada masa je.. kalau ada masa pun aku rasa malas pulak nak online... hehe.. ok ! kita start sekarang.. nampak tak gambar kat atas tu ? hehe.. apa korang fikir bila nampak gambar tu ? 

aku paling lemah betul kalau kena kopek bawang.. huhu ~ rasa macam nak mengalir je air mata ni.. korang mesti pernah jugak kan.. hehe.. setiap kali nak kopek bawang, aku mesti sediakan garam depan aku.. hehe.. ikut petua orang tua-tua.. firstly memang aku langsung tak percaya.. tapi aku try je.. eh, boleh pulak.. hehe.. 

memang sekarang kita menrungut sebab tak nak kopek bawang bagai.. tapi ni melatih kita untuk masa depan.. especially untuk orang perempuan.. takkan orang laki pulak nak buat kerja-kerja ni kan ? hehe.. 

"Zahra Bakar Collection Giveaway"

Tuesday, December 17, 2013 0
"Zahra Bakar Collection Giveaway"
Assalamualaikum...

Zahra Bakar Collection merupakan sebuah online shop yang menjual pelbagai jenis tudung dan shawl antaranya tudung syria, bawal arjuma, alsya ring dan sebagainya. Zahra Bakar Collection, turut mengambil tempahan sulaman (cross stitch) dengan pelbagai jenis design/ reka bentuk mengikut kehendak pelanggan.

Zahra Bakar Collection GiveawayZahra Bakar Collection Giveaway


Selain itu, Zahra Bakar Collection turut menjual kain pasang dan kain batik terengganu yang dihiasi dengan pelbagai jenis corak dan warna yang pastinya memikat hati. InsyaAllah, kainnya berkualiti tinggi dan selesa dipakai. Harganya juga sangatlah berpatutan.

Untuk meraikan pembukaan Zahra Bakar Collection online shop, kami mengadakan simple giveaway buat anda. Ingin dapat hadiah yang menarik dari kami? Ayuh, sertai sekarang. 

Zahra Bakar Collection Giveaway
Klik banner untuk sertai.

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Tuesday, December 17, 2013 0
PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

klik banner untuk join


Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

Tuesday, December 17, 2013 2
Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

klik banner untuk join

PEMILIHAN PEMENANG
  • Top Referral 
  • Random.org
  • Peserta yang ikut semua syarat di atas
SENARAI HADIAH
  • Simple Blogger Frame [2]
  • Hadiah Misteri [5]
  • Charcoal mask jenama Daiso Japan [5]
  • Topup RM5 [5]
  • Topup RM10 [6]
  • Bookmark [2]
  • Bawal Satin [1]
  • Crinkle Shawl [1]
  • Glitter Shawl + Lip Mask [1]
  • LV Shawl + Eye Mask [1]
  • Poster Design Sendiri [3]
  • Voucher 10% [10]
  • Naturgo [1box]
  • Brooch Felt [1]
  • Jubah Cotton Korea [1]
  • Tudung Double Face Turki [1]
  • Set Kecantikkan [3]
  • Bloglist Setahun Semua Peserta
TARIKH PENTING
  • Tamat: 28 Disember 2013
  • Pengumuman pemenang: Diberitahu kemudian

Buddyz Giveaway

Tuesday, December 17, 2013 0
Buddyz Giveaway
Assalamualaikum .




Giveaway ini merupakan giveaway pertama dianjurkan oleh Farhah dan buddyz buddyz iaitu Sofea , Izzah , Iqqah .

Anda semua dijemput join giveaway bagi memeriahkan lagi giveaway ini .


Senarai Hadiah 


Tempat Pertama :
Topup RM20 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kedua :
Topup RM15 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Ketiga :
Topup RM10 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Keempat :
Topup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kelima :
* Pilih antara salah satu *
Toup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
atau
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

GIVEAWAY INI SECARA AUTOMATIK AKAN DIBATAL JIKA TIDAK MENDAPAT PESERTA LEBIH DARIPADADA 10 ORANG .

Undian : Random.org / Cabutan bertuah

Anda semua dijemput untuk join giveaway ini .

Klik SINI untuk join .

December 09, 2013

bored holiday ~

Monday, December 09, 2013 0
bored holiday ~
True story

bosan.. bosan.. bosan...  cuma ayat ni je yang mampu aku cakap untuk cuti sekolah ni.. seriously aku tak tahu nak buat apa kat rumah ni.. bosan giler2.. cuma penat je.. banyak betul kerja rumah yang aku kena ciapkan.. kerja rumah tu bukan homework yang kat sekolah tu.. tapi homework housekeeping yang telah diberikan oleh ibu kesayangan aku tu.. hehe.. lepas tu makan tidur makan tidur je kerja aku.. xp

kawan2 pun semua jauh2 kalau nak keluar... lagipun kewangan pun tak mengizinkan untuk aku keluar.. hehe.. dah pokai lorh ~ hurmm.. holiday korang macam mana pulak ? best tak ? ataupun membosankan jugak.. share la ye.. ^^

lamanye ~

Monday, December 09, 2013 0
lamanye ~
lovelove ♥ | via Tumblr

Assalammualaikum

hye2.. lamanye aku tak update blog ni.. dah berhabuk dah pun.. hehe.. nampak sangat menipunya.. mana ada blog ni berhabuk.. dalam lappy je pun.. lain la lappy ni yang berhabuk.. logik la sikit kan.. hehe xp.. baru hari ni aku berpeluang nak update blog.. tak ada masa lorh ~ plus internet pun tak ada.. tu yang susah.. hurmm ~ kena bergantung dekat internet handphone je la.. tak pe la.. asalkan ada kan? ^.^ 

korang apa cer ? semua sihat ? lama tak dengar cite korang.. share2 la ek.. lagipun sekarang kan musim cuti sekolah.. confirm la macam2 plan korang kan.. hah.. share la ye.. hehe xD.. 

November 10, 2013

exam short semester ( modul 1 )

Sunday, November 10, 2013 0
exam short semester ( modul 1 )
 my English word list

Assalammualaikum

minggu ni adalah minggu terakhir aku berada dekat KV Gombak untuk tahun 1 ni.. aku akan sambung pengajian aku dekat sini tahun depan pulak.. hehe.. last week jadi junior.. then, jadi senior !!! minggu ni jugak la aku ada exam short sem.. huhu ~ baru ingatkan nak rehat2 lepas habis exam sem 2.. last2 ada exam lagi rupenya.. hurmm ~

hari ni exam untuk modul 1.. Alhamdulillah senang.. aku bukan main cuak lagi sampai hafal banyak2.. last2 masuk exam sikit je.. tak pe la kan.. aku dapat 28/30.. ok la tu kan.. Alhamdulillah kitaorang tak de yang kena repeat.. hehe ! ^.^

October 23, 2013

kami budak KV ^.^

Wednesday, October 23, 2013 0
kami budak KV ^.^

hye2 ^^ hehe.. hari ni aku rajin pulak nak update blog.. kalau tak, memang takde nye la.. hehe xD nampak tak gambar kat atas tu ? gambar tu sebelum kitaorang pergi Dewan Besar.. ada program apa ntah.. aku pun lupa.. sempat lagi kan kitaorang tangkap gambar ? ^^


ni gambar yang kedua pulak ! ^^ tak banyak pun kitaorang tangkap gambar.. yela kan ~ nak on the way pergi sekolah kan.. tak sempat nak tangkap banyak2.. hurmm ~ k la.. ni je yang dapat aku ceritakan.. no idea maaaaa ~ hehe xD

students Kolej Vokasional Gombak a.k.a KVOG !! ^.^

October 22, 2013

persahabatan kita

Tuesday, October 22, 2013 1
persahabatan kita
floralrain | via Tumblr

kenapa persahabatn kita jadi macam ni ? kenapa ??!!! aku tak sanggup nak hadapi semua ni.. aku simpan apa yang aku rasa selama ni.. sekarang memang aku betul2 tak tahan.. aku nak luahkan segala-galanya.. tapi aku takut.. aku takut nak terus terang.. aku takut apa yang aku cakap tu akan buat kita gaduh.. aku tak nak.. tapi benda ni kena settlekan jugak.. aku tak nak persahabatn kita ni berahir macam ni..

hampir setahun kita berkawan.. hampir setahun kita duduk satu dorm.. suka duka kita kongsi bersama.. tapi kenapa kau dah lain..? aku tak tahu kau yang lain ataupun aku yang dah berubah.. aku mintak maaf kalau aku yang dah berubah.. tapi kalau aku berubah, please bagitahu.. aku tak nak kau diam je.. aku tak nak !!! kau langsung tak bercakap dengan aku.. kau langsung tak nak pandang aku.. selalunya ada time kau tegur aku walaupun kau ada masalah.. tapi sekarang tak lagi..

mungkin selama kita berkawan, aku ada terlepas cakap.. aku mintak maaf sangat2.. aku langsung tak sedar.. hurmm ~ tak pe la.. kalau kau dah tak nak bercakap dengan aku lagi.. tak pe.. aku tak kesah.. mungkin ni takdir untuk aku.. aku redha terima semua ujian ni.. 

October 18, 2013

sekolah ganti !!

Friday, October 18, 2013 0
sekolah ganti !!
Tumblr

Assalammualaikum

huh ! penatnye ~ hari ni ada sekolah ganti pulak.. tak sangka pulak.. aku fikirkan senior je yang pergi.. tup tup junior pun sekali terlibat.. hurmm ~ baru ingatkan nak membuta hari ni.. tapi tak boleh pulak.. xp esok pun sama tak boleh.. kena pergi sekolah jugak.. Ya Allah.. penatnya minggu ni.. langsung tak boleh nak rest sangat.. tadi ada taklimat pasal E-pay.. hurmm ~ aku bukannya dengar.. tidur je.. hehe xD bukan aku sorang je k yang tidur.. ramai giler yang tidur.. aku pandang belakang kepala semua da tunduk.. tu nasib duduk atas kerusi.. susah sikit nak tidur.. buat nye duduk atas lantai.. senang je nak tidur.. hoho ! ^^ sori la ye cikgu2 kitaorang tidur masa cikgu bagi ucapan.. mengantuk sangat.. mata ni berat je nak bukak.. kitaorang ambil keputusan untuk tidur je... hehe ^^

October 17, 2013

Jamuan akhir tahun asrama

Thursday, October 17, 2013 0
Jamuan akhir tahun asrama
Beautiful | via Tumblr

Assalammualaikum

hari ni busy sangat2.. sumpah penat sekarang ni.. ada je benda kena buat.. malam ni pulak kena turun sebab ada jamuan akhir tahun.. malasnye nak pergi.. kalau lah ada kelonggaran tak yah pergi.. dah lama aku tak pergi.. aku tak suka senior2 sekolah aku ni.. macam apa ntah.. boleh buat orang malu.. tu yang aku tak nak pergi.. lagipun macam tak best je.. actually, jamuan ni lebih meraikan senior2 daripada junior.. hurmm ~ tak pe la.. memang ni nasib jadi junior.. hanya perlu bersabar.. tak boleh nak buat apa.. aku kena turun jugak malam ni.. huhu.. =(

BAGAIMANA ANDA MENGUKUR KEIKHLASAN DALAM BERKAWAN???

Thursday, October 17, 2013 0
BAGAIMANA ANDA MENGUKUR KEIKHLASAN DALAM BERKAWAN???
(31) ulzzang | Tumblr

Assalammualaikum

apa itu kawan ? hurmm ~ macam menarik je kan.. ^^ korang semua ada kawan rite ? tapi korang faham tak apa maksud kawan yang sebenar ? adakah korang ikhlas menjadi seorang sahabat ? mari lah kita berfikir.. adakah selama ni keikhlasan untuk kita berkawan ada dalam diri kita ataupun tidak.. =)

Bagaimana nak tahu seseorang itu ikhlas atau tidak untuk berkawan dengan kita ? kita boleh melihat semua ni dengan perangai, riak muka ataupun keikhlasan dia untuk menolong kita semasa kita susah ~

Ada orang kata, "Ala.. pergi tanya dia, sama ada dia ikhlas atau tak berkawan dengan kita.. tapi jangan tanya dia ikhlas atau tidak sebaliknya guna ayat yang berlapis" ... Double meaning la maksudnya...

contoh, "Kau ikhlas tak berkawan dengan aku?" ... contoh je k ! ^^

Adakah dengan mengetahui dia ikhlas berkawan dengan kita menunjukkan dia ikhlas dengan kita ?? ermm ~ semua ni korang kena fikir sendiri.. korang lebih mengetahui isi hati sahabat korang.. Bagi saya, kalau kata bab-bab berkawan ni, Jangan pernah tanya dia ikhlas atau tidak berkawan dengan kita... sebaliknya, tanya diri kita, ikhlaskah aku berkawan dengan dia ... ??? kalau jawapannya ikhlas, adakah ianya benar-benar cukup ikhlas ??

Kawa bukan selalu ada masa kita memerlukan.. memang ada orang kata, "masa senang cari aku, masa susah tak la pulak kan"

We need to consider that our friends have their own comitment...

"memberi keihlasan kepada seseorang itu LEBIH BAIK daripada mengharapkan keikhlasan daripada seseorang"

Exam done !

Thursday, October 17, 2013 0
Exam done !
girl | Tumblr

Assalammualaikum

hye kawan2 blogger ku sekalian.. hehe.. dah lama aku tak update blog.. tiap kali nak update, mesti tak ada idea.. huhu ~ nasib aku la kan.. xp sekarang ni aku dah ada idea nak update.. sementara idea aku ni belum hilang lagi.. better aku cepat2 update.. hehe ~ merepek je aku ni..

exam untuk semester 2 da habis !!! yeeaaahhh !!! hehe.. heaven giler kowt.. ye la kan.. sape yang tak hepi dah lepas daripada beban belajar.. ^^ Alhamdulillah aku dapat jawab dengan elok.. berkat usaha aku dan doa ibu dengan abah.. =) terima kasih sebab dah sokong kaklong dalam apa jua keputusan kaklong.. terima kasih sebab ibu dan abah dah berjaya mendidik kaklong sehingga menjadi manusia yang berguna.. ^^ hehe... sekarang ni tinggal nak ambil result je.. harap sangat yang result aku lagi tinggi daripada result sem 1 hari tu.. sekarang ni kena fikir pasal short sem pulak.. adoyai !! kenapa la perlu ada short sem.. kalau tak de, dah lama kut kitaorang ni cuti.. ni tak.. huhu ~ tak pe la.. ~ dengan short sem tu akan ada banyak benda yang dapat aku pelajari.. kena fikir positif ^^ eh, k la.. ni je yang dapat aku update untuk hari ni.. kita jumpa di lain hari pulak ye.. ^^ bubye ~ Assalammualaikum..

October 03, 2013

sayang awak :*

Thursday, October 03, 2013 0
sayang awak :*

Assalammualaikum

sebelum ni aku selalu menangis disebabkan perangai dia.. dia lain sangat sejak akhir2 ni.. aku macam dah nak putus asa je dengan hubungan kitaorng ni.. aku dah tak sanggup nak hadapi semua ni.. sumpah aku dah tak sanggup ! semalam jugak aku settlekan masalah ni dengan dia.. aku paksa dia balik awal.. jangan nak lepak2.. aku kena selesaikan jugak.. aku dah tak sanggup nak tahan sakit hati ni.. aku nampak macam dia buat tak tahu je pasal aku.. dia dah tak pedulikan aku.. tu yang aku sedih sangat2.. hurmm ~

tapi Alhamdulillah.. =) aku dengan dia dapat jugak selesaikan masalah kitaorang ni.. nasib baik dia tak marah2 aku.. hurmm ~ aku rindukan dia yang dulu.. bukan yang sekarang.. bersyukur sangat sebab Allah masih tetapkan dia untuk aku.. aku gembira sangat.. =) aku ingatkan yang aku dengan dia bakal tak de apa2 da... macam2 aku fikir semalam.. aku tak sanggup kehilangan dia.. aku tak nak dia tinggalkan aku.. aku tak sanggup.. aku cuma nak kasih sayang dia je.. tak lebih dari itu.. aku cuma inginkan tu je.. hope yang dia faham aku.. ^^ nampak tak gambar dekat atas tu ? sweet rite ? ^^ aku nak sangat kitaorang bina keluarga yang bahagia macam gambar dekat atas tu satu hari nanti.. InsyaAllah.. ^^

October 02, 2013

my heart poppp !!

Wednesday, October 02, 2013 0
my heart poppp !!
love pink tumblr - Buscar con Google

Assalammualaikum

Ya Allah.. sakitnya hati aku ni.. sakit sangat2.. dia tak pernah faham tentang perasaan aku ni.. dia buat hal dia je.. semalam aku luahkan segala-galanya.. dia buat aku ni macam tunggul.. aku rasakan yang diri aku ni bodoh sebab lama tunggu dia.. dia tak perasan ke semua tu ? atau dia buat bodoh je dengan perasaan aku ni.. -_- aku sedih.. menyesal.. segala-galanya ada.. aku tak nak diri dia yang sekarang.. aku nak diri dia yang dulu.. 

aku dapat rasakan yang lain dalam diri dia tu.. dia langsung dah tak pedulikan aku.. dia buat bodoh je pasal aku.. masa mesej pun dia tak nak je.. sapa yang tak sakit hati kan.. hurmm ~ aku dapat rasakan yang dia ada orang lain.. aku call pun dia tak angkat.. sekarang ni dia langsung tak ada call aku.. penat ak tunggu dia.. tapi dia buat tak tahu je.. aku tak kasi dia lepak selalu sebab aku care pasal dia.. aku tahu dia penat keje.. sebab tu aku tak nak kasi dia lepak selalu.. aku kasi jugak dia lepak kan.. hurmm ~ dia cakap aku langsung tak faham dia.. tak pe la kan.. mungkin ni takdir aku.. aku berserah je pada Allah tentang hubungan aku ni.. kalau ada jodoh ada la ~ kalau tak ada mungkin ada yang lebih baik daripada dia untuk aku.. aku kena ingat, Allah mahukan yang terbaik untuk hamba-hambanya.. =) aku kena ingat tu ! ^^

September 30, 2013

I'm sick

Monday, September 30, 2013 0
I'm sick
Sickk :o

Assalammualaikum

hurmm ~ sekaran ni aku tak larat sangat nak update blog.. demam le pulak.. adoyai ~ da la tengah exam.. boleh pulak aku demam.. redha je la.. sumpah tak larat sekarang ni.. kalau lah bukan minggu exam, da lama aku ambik cuti.. tak yah pergi sekolah.. tapi minggu exam lak.. terpaksa lah tahan semua dugaan ni.. -_- k la.. entry ni pendek je.. aku dah tak larat lagi ni.. nak rest jap.. bubye ! doakan semoga kau sihat cepat k.. hehe.. Assalammualaikum ^^

September 25, 2013

we fight again !

Wednesday, September 25, 2013 0
we fight again !
(8) girl | Tumblr

Assalammualaikum

hurmm.. kenapa la hubungan aku dengan dia selalu jadi macam ni.. asyik gaduh je.. aku dah tak larat dah nak hadapi semua ni.. aku dah tak larat nak nangis.. aku dah tak larat nak sakit hati.. aku dah tak sanggup.. !!! dia salahkan aku sebab punca kitaorang gadoh.. tapi perlu ke dia salahkan aku sorang ? hurmm ~ sumpah aku sentap giler dengan apa yang dia cakap semalam.. dia tak pernah nak jaga hati aku ni.. kalau cakap main lepas je.. ! dia pun cakap yang aku ni tak pernah faham dia.. hurmm ~ bila dia tak faham aku, aku diam je.. aku langsung tak marah dia.. tapi bila aku tak faham dia.. dia nak tengking2 pulak.. melampau kan awak.. saya diam je bila awak cakap macam tu.. 

awak dah tak pedulikan saya sekarang ni.. awak dah tak pedulikan saya !! hurmm ~ tak pe la kan.. kalau ni yang awak nak.. saya dah tak kesah.. saya pasrah je apa yang jadi lepas ni..

mood exam !

Wednesday, September 25, 2013 0
mood exam !
Beautiful

Assalammualaikum

sekarang ni 25 september 2013.. minggu depan da tiba masanya untuk aku ke medan perang bagi mendapatkan keputusan yang cemerlang untuk semester 2 ni... InsyaAllah aku akan buat yang terbaik.. start sekarang ni aku dah tak boleh nak main2 sangat.. I have to be serious.. ! ^^ hehe.. ntah la.. kadang2 aku pun tak yakin nak hadapi peperiksaan semester 2.. bila dah naik semester ni subject makin lama makin susah.. kepala pun senang pening.. banyak benda yang aku kena fikir.. aku kena fokus ! aku kena buktikan dekat ibu dengan abah yang aku boleh berjaya walaupun aku sedang bercinta.. aku kena buktikan.. aku tak sampai hati tengok syafiq macam tu.. saya akan cuba yang terbaik k untuk hubungan kita ni..

btw, gud luck ye untuk kawan2 aku yang juga bakal menduduki peperiksaan semester 2.. ^^ setiap apa yang kita lakukan InsyaAllah akan mendapat keputusan yang cemerlang.. solat jangan tinggal ^^ doakan saya sekali ye.. =)

kelas takde elektrik

Wednesday, September 25, 2013 0
kelas takde elektrik
Assalammualaikum

k, da lama aku tak update blog.. da lama jugak lah aku tak jenguk blog kesayangan aku ni.. kesian dia kan.. hehe.. sori la ye.. aku malas nak update buat masa sekarang.. idea pun takde.. ^^

aku tak puas hati betul pasal kelas aku ni.. da la first dulu plug rosak.. so, nak cas lappy kena pergi belakang.. menyusahkan betul la.. nak kena seret kerusi bawak pergi belakang la.. apa la ~ hurmmm .. sekarang ni pulak kelas takde elektrik.. panas weii !!! kitaorang yang duduk dalam kelas ni pun da macam duduk dalam sauna.. masing2 dah berpeluh.. aku ni pun dah lencun.. xp huhu ~ mana la orang yang bertanggungjawab untuk betulkan elektrik ni.. masalahnya sekarang ni kelas s/u je tau yang kena.. kelas lain takde pulak.. huhu ~ sabar je la dengan semua ni.. haih ! panas2.. -_-

September 12, 2013

3 months anniversary

Thursday, September 12, 2013 0
3 months anniversary
(20) won jong jin | Tumblr

Assalammualaikum

hari ni anniversary kitaorang untuk 3 bulan.. Alhamdulillah, hubungan aku dengan dia masih kekal hingga sekarang.. aku bersyukur sangat2.. tapi semalam ada benda yang buat aku gaduh dengan dia.. huhu ~ sumpah aku sedih sangat semalam.. aku ingatkan semalam nak la hepi2 dengan dia.. tapi lain yang jadinya.. 

tapi Alhamdulillah.. nasib baek benda ni da settle.. tapi seriously semalam memang aku tak de mood dengan dia semalam.. hanya Allah yang tahu betapa sakitnya hati aku bila dia cakap aku bukan2.. tapi tak pe la ~ aku tak salahkan dia pun.. aku da maafkan dia.. tapi orang kata, kita boleh memaafkan.. tapi luka di hati susah nak sembuh.. macam tu la aku.. tapi tak pe la ~ aku pasrah.. mungkin ada betulnya apa yang dia cakap tu.. 

sekarang ni aku tak nak sedih2 da.. aku nak sangat hepi2 dengan dia.. aku tak nak benda ni jadi penghalang untuk kitaorang gembira.. ok, sekarang ni aku tengah fikir apa yang patut aku bagi.. korang ada idea tak ? share2 la ye.. aku tak expert benda2 macam ni.. hehe xD tapi paling simple pun aku buat kertas2 la.. eh, kertas2 ? merepek je aku ni.. hehe.. macam aku kreatif je.. xp k la, ni je yang dapat aku update untuk hari ni.. lain kali aku update lagi ye.. ^^ bubye ~ Assalammualaikum

September 03, 2013

You've changed a lot darl

Tuesday, September 03, 2013 0
You've changed a lot darl
Forever Loving K

Assalammualaikum

hari ni aku tak ada mood sangat2.. aku tak tahu la apa masalah kitaorang sekarang ni.. asyik nak bergaduh je.. aku pun dah tak larat lagi nak gaduh dengan dia.. setiap kali bergaduh, asyik aku je kena mengalah.. tapi dia ??!! dia langsung tak fikir perasaan aku ni.. aku nak perhatian dia.. aku nak kasih sayang dia.. tapi dia langsung tak peduli pasal tu semua.. aku ni sebenarnya siapa bagi dia ? aku perlukan penjelasan yang jelas daripada dia... I need her reason !!! saya perhatikan awak semalam lain sangat. seriously, awak lain.. awak tak pernah buat saya macam tu.. tapi semalam awak pun dah lakukan.. saya sedih wak bila kenang balik perangai awak macam tu...

awak layan saya dah laen sangat.. awak macam nak tak nak je layan saya.. mesej saya pun awak balas lambat... saya kenal awak bukan sehari dua.. tapi da 3 bulan wak ... 3 bulann !!! saya tahu perangai awak bukan macam ni.. saya nak awak yang dulu.. tu pun susah ke awak nak faham ??!!! sekarang ni saya betul2 perlukan awak.. tapi awak tak ada di samping saya.. awak selalu abaikan saya... saya rasa yang saya ni macam dah tak de pakwe.. memang awak cakap awak sayang saya dunia akhirat.. tapi awak langsung tak buktikan.. prove it sayang !!! 

hurmm ~ saya pun dah tak tahu nak cakap macam mana lagi.. sekarang ni saya hanya redha dengan apa yang bakal awak katakan.. kalau awak kata nak clash, saya terima je dengan seikhlas hati.. InsyaAllah.. tapi ap2pown, saya akan tetap tunggu awak sampai bila2.. walaupun saya yang akan tanggung sakit.. =) *Syafiq, nama awak akan sentiasa semat di dalam hati dan juga ingatan saya..*

September 01, 2013

exam mood !!

Sunday, September 01, 2013 0
exam mood !!
ULZZANG

Assalammualaikum

mood exam weii !!! huhu ~ tension jugak la kan.. banyak keje kena buat.. cikgu2 pun da start bagi keje sekolah yang menimbun.. terpaksa la aku buat.. tak pelah ~ untuk masa depan aku jugak kan ? ^^ aku tak boleh mengeluh... aku nak pointer aku nanti lagi tinggi daripada sem 1 masa tu.. aku nak hepi kan ibu dengan abah.. KV yang lain pun mesti tengah sibuk study rite ? ok la ~ gud luck untuk korang semua k ^^

August 28, 2013

we have for you =')

Wednesday, August 28, 2013 0
we have for you =')
{✿} | via Tumblr

Assalammualaikum

hari ni aku rasa macam nak menangis je... aku tahu kau sakit syeroot... tapi kenapa kau rahsia kan daripada kiteorang semua ? kau tak anggap kitaorang ni dormmate kau ke? kitaorang semua terasa dengan perangai kau.. semalam balik2 sekolah je tengok kau dah tak ada.. susah ke kau nak bagi tahu yang kau nak balik ? kau lagi sanggup bagi tahu dorm lain daripada dorm sendiri.. kitaorang ni siapa bagi kau ? walaupun kadang2 perangai kau annoying dan menyakitkan hati kitaorang... kitaorang tak pernah buang kau daripada dorm tu !!! kenapa kau buat kitaorang macam ni ? kitaorang dekat sini bukan main risau lagi dengan keadaan kau.. hurmm ~ patut la kau bagi tahu aku dengan miott untuk stay dengan kau sampai hari rabu je.. so, ini lah sebabnya kan ? tapi kenapa kau tak bagi tahu aku ???!!! hurmm ~ tak pe la.. kitaorang semua tak salahkan kau.. mungkin kau ada sebab tersendiri kenapa kau buat macam ni.. kitaorang semua akan cuba faham dengan keadaan kau.. 

apa2 pun aku berterima kasih sangat sebab kau da jadi kawan untuk aku.. kau selalu buat aku tergelak dengan jenaka kau.. aku appreciate semua tu.. aku minta maaf kalau aku ada sakitkan hati kau.. aku minta maaf sangat2.. tolong maafkan aku k.. kitaorang sebagai kawan kau hanya mampu berdoa yang terbaik untuk kau... semoga kau cepat sembuh.. =')

August 27, 2013

acting for BKP 202

Tuesday, August 27, 2013 0
acting for BKP 202
Yeah... ;)

Assalammualaikum

lamanya aku tak update blog da.. wuuu !!! rindu blog aku ni.. hehe.. hari ni aku ada mood pulak nak update.. so, sekarang la masanya untuk korang baca apa yang aku da berleter dekat dalam blog ni.. xp

ok, first sekali, sekarang ni aku tengah nervous sangat2.. nak tahu kenapa ? sebab ............................................................................. hari ni ada subject BKP 202.. and hari ni jugak lah puan KB nak suruh kitaorang berlakon.. untuk amali kitaorang la katanya.. nervous giler la !!! hanya Allah yang tahu betapa nervous nye aku.. da la aku tak reti nak berlakon... ada pulak amali pasal berlakon-lakon jugak kan...? sabar je la ~ nak je aku lari dari kenyataan ni.. tapi aku tahu semua ni mustahil.. xp

nasib baik la cikgu tak sampai lagi.. boleh la berlatih sikit2.. *berlatih la sangat* hehe... xp  ntah apa2 je aku ni.. ada masa free bukannya nak berlatih... tapi pergi online pulak.. xD alaaa ~ berlakon ni kena spontan.. kalau kita rancang, memang tak jadi la kut.. ok la.. ni je post untuk hari ni.. btw, doakan kejayaan berlakon untuk aku tau.. nervous sangat2 ni.. :/

August 05, 2013

hanya awak dalam hati saya

Monday, August 05, 2013 0
hanya awak dalam hati saya
Ulzzang couple | via Tumblr

Assalammualaikum

dear Syafiq,
saya update ni khas untuk awak.. saya harap awak tahu isi hati saya sekarang ni.. saya harap hubungan kita akan kekal selama-lamanya .. =')

awak, kadang2 saya masih meragui kesetiaan awak.. saya meragui kesetiaan awak sebab saya tak nak perkara yang lepas terjadi kembali pada diri saya.. saya dah tak mampu nak hadapi saat itu.. saat perpisahan yang saya tidak inginkan.. sejak kebelakangan ni, saya dapat merasakan awak benar2 ikhlas mencintai saya.. awak da tunjukkan kesetiaan awak pada saya.. saya harap kesetiaan awak tu akan berkekalan sehinggan akhir nafas kita.. InsyaAllah..

awak, saya sayang awak sangat2.. saya tak pernah sayang orang macam ni.. saya tak tahu kenapa perangai saya bukan macam dulu.. saya serius dengan awak.. saya pernah berangan yang saya akan menjadi hak milik awak yang mutlak !! not as couple.. but as your wife.. saya berharap sangat yang Allah sudah tetapkan awak adalah jodoh saya.. banyak persamaan antara kita.. =) awak, please jangan tinggalkan saya.. saya tak sanggup hadapi kemungkinan yang akan berlaku... saya tak sanggup wak !! kadang2 saya suka tengok bila parents kita hepi.. and saya nak kita happy macam tu jugak.. InsyaAllah ~ ^^ 

saya ingat apa yang awak cakap dulu.. saya tak expect pun awak akan cakap macam ni.. first sekali masa kita baru2 kenal awak cuma anggap saya sebagai kawan.. ok, saya terima awak sebagai kawan.. sebab masa tu saya tak berapa nak suka dekat awak.. sebab awak ni kaki lepak.. but, bila kita da kenal lama.. you've changed !! awak berubah 100 %.. awak langsung tak pernah pergi lepak lama2 sampai lewat malam.. saya appreciate perubahan awak tu ^^ then, masa tu kita da kenal 2 minggu.. awak propose saya jadi gf awak.. saya memang tak sangka yang awak akan cakap macam tu.. actually saya da suka awak lama da.. tapi tak nak bagi tahu.. hehe.. ayat awak yang takkan pernah saya lupa ... "saya sayang awak macam saya sayang nyawa saya.. saya nak awak jadi yang teristimewa untuk saya.. saya janji dekat awak yang saya akan jaga awak macam saya jaga nyawa saya sendiri.. will you be my girlfriend?" hehe.. ni la ayat awak.. saya terus setuju !! ^^ at first perkenalan kita tu.. awak banyak kali tak replay mecej saya.. tapi bila saya dah rasmi jadi gf awak.. setiap hari awak akan mesej and call saya.. k, sekarang saya dah faham kenapa awak buat macam tu.. awak buat macam tu sebab awak hanya akan mesej dengan orang yang istimewa bagi awak...

saya rasa beruntung sangat sebab dapat awak.. I will aprreciate what have you done for me.. banyak dah pengorbanan awak untuk saya.. thanks sayang.. ;) saya akan sentiasa sematkan nama awak dalam hati saya ni.. nama kita pun tak ada bezanya.. so, saya takkan lupakan nama awak.. SAYA SAYANG AWAK KERANA ALLAH SWT... SAYA MENCINTAI AWAK KERANA ALLAH SWT.. SAYA INGIN MENJADI YANG SAH UNTUK AWAK KERANA ALLAH SWT.. saya harap hubungan kita ni akan kekal.. Amiinn ~ =')

August 03, 2013

fight with HIM

Saturday, August 03, 2013 0
fight with HIM
Moe✧Café

Assalammualaikum

Ya Allah ~ sakitnya hati aku ni.. kenapa dia buat aku macam ni ? aku penat2 call dia.. mcej dia.. tapi satu pun dia tak angkat.. satu pun dia tak balas.. !!! hurmm ~ aku ada buat apa2 salah dekat dia ke ? aku rasa tak ada.. tapi kenapa dia buat aku macam ni.. apa salah aku ?!!! -_- sekarang ni aku rasa macam nak nangis puas2.. aku tak mampu tahan sakit hati ni.. 

lepas tu dia boleh cakap pulak yang dia tengah tengok tv.. then tak perasan fon tu bunyi.. apa kejadahnya alasan macam tu.. tak munasabah langsung !!! aku rasa da call sampai 50 kali.. mesej pun entah berapa banyak.. dia boleh cakap tak perasan pulak ?!!! hurmm ~ tak apa la.. mungkin memang dia nak buat aku macam tu.. aku redha je la ~ memang ini ketentuan untuk aku hadapi ^^

August 01, 2013

balik raya ~ !!

Thursday, August 01, 2013 0
balik raya ~ !!
末永く | via Tumblr

Assalammualaikum

hari ni excited giler nak tunggu pukul 11:30.. hehe.. macam korang tak tahu je kan.. hari ni hari yang dinanti-nantikan untuk budak asrama.. hari ni untuk balik raya selama 2 minggu.. yeeeaaahhh !!! *nampak excited gilernye* xp ye la kan ~ kitaorang semua tak suka duduk asrama ni.. sebab tu la excited nak balik.. 

harap-harap hari ni dapat lah balik awal sikit.. macam pukul 12:30 pun jadi lah.. tak nak balik pukul 2:30.. and harap sangat yang hari ni tak ada koko.. huhu ~ malas la nak pergi koko.. kalau ada pun hari ni terpaksa pergi.. sebab bertugas.. then terus pergi koko.. Ya Allah.., janganlah hari ni ada koko.. amin .., amin.., amin.... malas nak pergiiii !!! apa2pun selamat hari raya aidilfitri.. maafkan Ira kalau selama Ira berblogging ada terkasar bahasa.. ^^

July 30, 2013

RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA

Tuesday, July 30, 2013 0
RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA

nak join ? klik banner dekat atas ni tau tau .. ^^

Assalammualaikum

hoho ~ Ira join segmen lagi hari ni.. tak tahu la kenapa sekarang ni Ira rajin sangat nak join segmen.. ^^ tapi apa2pown, segmen ni menarik perhatian Ira.. nak tahu kenapa ?

  • sebab hadiah yang ditawarkan semuanya menarik ^^ tak caya ? pergi tengok senarai hadiah..
  • then, syarat2 pun simple sangat.. tak ada banyak sangat syarat.. n.n
- Ira tag 2 kawan blogger Ira ni ye ^^
Syirock Nyotnyot
Nurin Damia

July 29, 2013

1 Week Duo Raya Giveaway

Monday, July 29, 2013 0
 1 Week Duo Raya Giveaway

"Topup Giveaway by Nur Nabilah"

Monday, July 29, 2013 0
"Topup Giveaway by Nur Nabilah"

got a new watch !!

Monday, July 29, 2013 0
got a new watch !!
Tumblr | via Tumblr 

Assalammualaiku

k, actually Ira nak update pasal ni semalam.. tapi tak berkesempatan pulak da ~ asyik busy je kan ~ hehe xD semalam Ira baru keluar jalan-jalan dengan dia.. actually keuar jalan-jalan dengan parents Ira.. tapi bila da sampai dekat ioi.. ada pulak si dia ni.. haizz ~ suka sangat buat suprise !! ibu pun bukan nye nak cakap yang dia pun ada sekali.. tapi apa2pun Ira happy giler bila nampak dia dekat ioi.. Ira asyik teringat dia je semalam.. tapi macam dia tahu2 je yang Ira ingat dia.. tu yang dia datang kowt.. hehe xp

semalam sehari suntuk Ira asyik dengan dia.. padahal nak shopping dengan family.. tapi disebabkan ibu pun da halau aku suruh ikut dia.. Ira ikut je la ~ huhu .. kesian tak ? xp sebenarnya dalam hati suka.. tapi malu.. xD masa jalan2 dia ada tanya mana jam dekat tangan tu.. eh, jam mesti la dekat tangan.. hehe *loyar buruk jap* then Ira cakap dah habis bateri.. mula2 dia diam je.. ok, tak pe la ~ tak ada respon.. hehe xD pas tu tengah jalan2 ternampak kedai jam.. dia ajak Ira masuk kedai tu.. Ira macam dah agak da apa yang dia nak buat.. dia belikan Ira jam.. huhu ~ terharu giler.. kalau jam murah tak pe la jugak.. ni mahal kut.. campur dengan jam dia sekali.. tapi apa2pun Ira hargai sangat2 pemberian dia.. Ira akan jaga jam ni macam nyawa Ira sendiri.. InsyaAllah.. =) 

yang paling Ira terkejut.. dia beli jam couple untuk kitaorang.. huhu ~ ni lagi terharu.. banyak pengorbanan yang dia da buat dekat Ira.. Ira sayang dia sangat2.. :3 ntah apa lagi la dia nak beli lepas ni.. tapi lepas ni Ira tak nak terima pemberian dia selagi dia tak terima pemberian Ira.. hehe.. da la dia susah nak terima pemberian orang.. ni je la cara nye !!! hehe xD ok la.. tak tahu nak cakap apa da.. kalau ada apa2 lagi Ira update k ^^

July 27, 2013

day at home ~

Saturday, July 27, 2013 0
day at home ~
If youre lucky enough to be different never change 

Assalammualaikum

minggu ni hari khamis da start cuti.. tapi asyik duduk dekat rumah je.. Ya Allah !! sumpah bosan.. ibu tak ajak pergi mana2 pun.. ibu boleh pulak dating dengan abah g jusco.. lepas tu tinggalkan kitaorang semua dekat rumah.. bosan tahu !! bila dekat asrama bukan main lagi excited nak balik.. tapi bila dah balik rumah.. bosan sangat2.. aku tak tahu nak buat apa sekarang ni.. asyik menghadap lappy ni je.. mana mata tak rabun kan.. xD da ni je aku boleh buat.. nak buat macam mana kan ^^ hurmm ~ cuti korang macam mana ? best tak ? mesti shopping sakan ni kan.. hehe xp .. tahu da.. ermm, k la.. ni je idea aku untuk update hari ni.. nanti aku update lagi k ^^ bubye ~ Assalammualaikum..

July 25, 2013

1 August 2013

Thursday, July 25, 2013 0
1 August 2013
Wall Photos 

Assalammualaikum

dah tak lama kan 1 August tu.. k, korang nak tahu tu tarikh apa ? hurmm ~ tarikh tu la yang bakal menggembirakan Ira ataupun bakal mengecewakan Ira.. walaupun Ira sekolah KV.. memang subjek senang.. *sem 1 je la* tapi kalau da result keluar.. memang confirm la semua orang takut right ? macam tu la jugak Ira.. memang tengah takut.. ye la kan ~ Ira takut kecewakan ibu dengan abah lagi.. Ira tak nak kecewakan diaorang.. tarikh tu debaran untuk budak KV Gombak tahun 1.. result semester 1 kami akan keluar tak lama lagi.. huhu ~ takutnya ~~

memang Ira dah tahu result Ira.. tapi korang faham2 la kan.. result lembaga peperiksaan dengan result cikgu lain kan ?.. tu yang Ira takutkan.. kalau markah menaik tak apa.. ni kalau menurun.. arghhh !! Ira tak dapat terima.. hurmm ~ benda da lepas kan.. redha je la.. kena buat yang terbaik lagi untuk semester 2 ni.. ambil je la result semester 1 tu.. tu usaha Ira selama ni.. btw, good luck untuk budak2 KV yang bakal ambil result.. tarikh kita ambil result tak sama.. lain KV lain tarikhnya.. apa2pown good luck ye ^^ doakan kejayaan Ira ye.. =)

July 24, 2013

Trial PMR !!

Wednesday, July 24, 2013 0
Trial PMR !!
Apricity | via Tumblr 

Assalammualaikum

eh korang.. hari ni trial PMR right ? k, Ira baru ingat.. hehe =D tahun ni 2 orang adik Ira nak trial.. sorang da lepas da trial UPSR.. tunggu nak exam betul je.. sekarang ni adik Ira yang trial PMR ni pulak.. macam mana la agaknya dia jawab kan ? hurrmmm ~ gud luck tau angah !! kaklong hanya dapat doakan kejayaan kau dekat asrama ni je.. kaklong tak dapat nak tolong ajarkan kau.. semoga kau jawab dengan tenang tau !! jangan nak berkpop2 sangat da sekarang ni.. fokus dekat study kau 2 dulu.. da habis exam nanti layan la kpop kau tu puas2 ^^ giliran korang 2 pulak kena banggakan ibu dengan abah.. kaklong da tak berjaya banggakan diaorang.. result kaklong tak seberapa.. kaklong tahu adik2 kaklong ni pandai.. keep it up !!! teruskan berusaha.. yang penting doa ye ^^ sebelum gi exam tu salam ibu dengan abah.. minta restu diaorang.. baru berkat apa yang kau belajar.. gud luck ye !! ^^

Solat Istikharah

Wednesday, July 24, 2013 0
Solat Istikharah
Don't forget to say Alhamdulillah ! <3 

Assalammualaikum

k, ni post yang pertama Ira untuk hari ni.. hehe xD pagi2 lagi da ada idea nak update apa.. ^^ orang cakap.. otak kita cergas bila pagi2 cenggini.. Ira setuju !!! korang pernah dengar tak pasal solat istikharah ni ? mesti la pernah kan.. korang pernah buat tak ?  Ira nak try buat.. da ada niat da nak buat.. tapi tu la.. Ira takut ~ =(

Ira takut sebab Ira nak dapat petunjuk sama ada Syafiq adalah jodoh aku yang sebetulnya ataupun tidak.. kalau betul Alhamdulillah ~.. tapi kalau tak.. Ira takut sangat.. Ira takut yang Ira tak boleh nak terima semua ni.. Ira tahu semua ni salah.. Ira kena terima seadanya walau apapun keadaan.. tapi Ira betul2 sayangkan dia.. Ira tak sanggup nak kehilagan dia.. Ira dapat rasakan yang dia adalah yang terbaik untuk Ira.. tapi apa2pun cara yang terbaik adalah dengan buat solat istikharah.. hurmm ~ kalau kita da ada niat nak buat.. kita kena buat rite ? ^^ InsyaAllah Ira akan buat.. InsyaAllah.. korang doakan Ira k.. =) semoga Syafiq adalah jodoh Ira yang telah ditetapkan oleh Allah =) Ira berharap sangat yang jodoh Ira adalah dia.. Aminn ~ :)

July 23, 2013

I'm Proud !

Tuesday, July 23, 2013 0
I'm Proud !
 proud to be a Muslimah ♥ 

Assalammualaikum

nampak tak gambar yang  Ira post tu ? ^^ nampak right ? ok, Ira update post macam ni bertujuan untuk menyedarkan kita semua daripada lalai dengan dunia yang sementara ni.. yela kan ~ ramai remaja yang ambil mudah dengan benda ni semua.. lagipun sekarang kan tengah bulan Ramadhan.. bulan yang penuh dengan barakah.. hah !! ini la masanya untuk kita berubah ke arah kebaikan.. memang susah untuk kita ubah diri kita ke arah kebaikan.. Ira akui semua tu.. tapi kita janganlah putus asa k.. ^^ kalau kita berusaha.. InsyaAllah Allah akan bersama kita.. Allah akan bantu kita untuk kita berubah ke arah kebaikan..

Ira pasti korang semua berpendapat bahawa perempuan yang bertudung ni sangatlah comel kan? ^^ Ira pun terpesona bila tengok seorang perempuan bertudung dengan sempurna.. sejuk je mata memandang.. yang siapa2 free hair sekarang ni.. Ira pasti yang diaorang pun ada niat nak pakai tudung.. tapi tu la kan manusia.. ada je halangan yang tak boleh.. ok, semua tu hasutan syaitan k.. korang kena lawan apa semua yang syaitan hasut kita.. InsyaAllah kita akan berjaya bertudung ^^ 

kadang kala ada lelaki yang berani tegur perempuan yang free hair ni untuk bertudung.. wahh !! Ira suka lelaki macam ni.. nampak sangat yang dia ambil berat tentang dosa perempuan.. nak tahu tak.. perempuan senang masuk syurga.. dan perempuan jugak la senang nak masuk neraka.. so, janganlah kita jadi salah seorang penghuni neraka ni.. =) pas tu kan.. kadang kala adalah boyfie yang sanggup tegur kekasih hati dia untuk bertudung.. k !! jangan korang merajuk bila dia cakap macam tu.. korang ikutlah cakap dia.. dia lah bakal imam awak yang paling tepat !! dia sayang dekat korang sebab tu la dia cakap macam tu.. Ira pun pernah kena tegur dengan syafiq sebab keluar rumah semata-mata nak buang sampah tak pakai tudung.. hoho ! takut ~ terus Ira pakai tudung bila nak keluar rumah..

ni je la yang dapat Ira post.. lain kali Ira post lagi k ^^ Ira berdoa supaya semua muslimah bertudung di atas muka bumi Allah ni.. aurat kita ni hanya untuk suami je k.. ingat tu !! amaran keras ~ hehe.. xD k la.. Assalammualaikum =)

Ira mintak maaf kalau post ni buat korang terasa.. tapi ni la pendapat Ira.. hope korang faham k.. =) xmau marah2.. bulan puasa ~ ^^

Wordless Wednesday

Tuesday, July 23, 2013 0
Wordless Wednesday

July 22, 2013

ini ke dinamakan kawan ?

Monday, July 22, 2013 0
ini ke dinamakan kawan ?
ulzzang | Tumblr

Assalammualaikum

ini ke yang korang katakan kawan ? aku terasa dowh dengan perangai korang.. seriously terasa.. korang memang tak perasan apa yang korang buat.. nevermind ~ aku pun malas nak fikir semua tu da.. semalam masa solat.. ada korang panggil aku join korang duduk saf depan ? tak ada kan .. korang sanggup tinggalkan aku sorang2 dekat belakang.. aku ada buat salah dekat korang kew ? aku rasa tak ada.. tapi kalau korang rasa ada.. aku mintak maaf banyak2.. mungkin aku tak sedar..

yang sorang ni pulak.. kalau tak ada kawan cari aku.. bila da ada dia.. kau tinggalkan aku.. kau langsung tak hargai aku.. aku pun tak nak dihargai.. tapi sekurang-kurangnya janganlah tinggalkan aku terkontang-kanting sorang2.. sanggup kan kau buat aku macam ni ? ini ke dinamakan kawan hah ??!! aku bukan nak marah korang.. akunak korang sedar.. aku ni bukan tunggul.. bila korang nak.. korang cari aku.. bila korang tak nak.. korang biarkan aku macam tu je.. seriously aku kecewa dengan korang.. selama aku berkawan.. aku tak pernah terasa macam ni.. asal dengan korang aku rasa macam ni ek ?? hurmm ~ kalau korang nak teruskan perangai ni.. korang teruskan la.. jangan cari aku da.. kalau satu hari nanti aku tak ada.. jangan hiraukan aku da.. anggap je aku ni tak pernah wujud dalam hidup korang.. hurmm ~ aku rasakan la.. kalau aku tak ada nanti baru korang nak hargai aku.. huh !! semua tu da tak ada makna apa2 da..

I really miss him !

Monday, July 22, 2013 0
I really miss him !
إمْتِنـآنْ مُحَمدْ | via Tumblr

Assalammualaikum

da 2 hari tak otp dengan dia.. rindu dia sangat2.. hurmm ~ dia ada jugak membantah bila aku cakap tak nak otp bila waktu sekolah.. tapi bila aku terangkan baru lah dia faham.. aku tak nak otp waktu sekolah sebab nanti aku asyik mengantuk je.. last2 tidor dalam kelas.. aku tak nak la macam tu.. kang tak pasal2 pointer aku menurun.. kena berkorban demi masa hadapan.. eceh ~ hehe xD

tapi tak pe.. hari khamis nanti otp la puas2 ^^ hehe.. aku da start cuti khamis ni.. hepi giler kot.. bila dia dengar pun dia tak sabar2 nak tunggu hari khamis.. kadang2 aku penat jugak nak melayan perangai dia tu.. macam budak2.. tapi aku layan jugak sebab aku sayangkan dia.. hope sangat yang dia tak bosan melayan aku.. =D aku ni pun kadang2 perangai macam budak2.. cuma dia je tahu macam mana susahnya nak pujuk aku bila aku merajuk.. hewhew ~ =) aku sayang dia sangat2.. semoga hubungan kitaorang ni berkekalan hingga ke akhir hayat.. aku tak sanggup nak kehilangan dia.. InsyaAllah aku akan jadi yang halal untuknya.. dia pun da ada niat macam tu.. Alhamdulillah ~ InsyaAllah kitaorang akan ada ikatan yang sah.. aminn ~ =)

July 18, 2013

sentap dowhh !!

Thursday, July 18, 2013 0
sentap dowhh !!
kfashion | via Tumblr 

Assalammualaikum

argghhh !!! tension aku dowh.. duduk asrama ni macam2 hal yang aku alami.. semuanya masalah bagi aku.. membebankan betul !!! kadang2 aku da tak sanggup nak duduk asrama ni.. better aku pergi sekolah lama balik.. aku da tak tahan nak duduk asrama ni.. kat sini aku tak pernah jumpa kawan yang betul2 ikhlas terima aku.. aku rindu kawan2 lama aku.. seriously rindu.. aku rindu diaorang sangat2.. :'(

aku sentap giler tadi.. dekat dewan makan kau buat hal kan.. mood aku da elok tibe2 kau pulak yang spoil kan.. pikir bagos ???!!! kau pandai sentap dengan perangai orang lain.. tapi kau tak fikir yang orang pun sentap dengan perangai kau.. sekarang ni memang aku tak boleh nak maafkan kau.. seriously tak boleh k !!! aku da serik.. nanti kau buat balik.. kau memang tak pernah nak fikir perasaan aku ni.. kawan jenis apa kau ni ??!!! arrrggghhhh !!! serabut betul bila fikir balik.. biar je la benda ni berlalu macam tu je.. malas aku nak fikir..

July 17, 2013

Friday coming !!

Wednesday, July 17, 2013 0
Friday coming !!
◄~ Ulzzang Dream ~► | via Tumblr 

Assalammualaikum

hye korang !! korang semua sihat ? hope korang sihat k.. hehe ^^ hari ni terlebih semangat lak nak datang sekolah.. selalunya tak.. tak pernah k aku semangat nak pergi sekolah macam ni.. semangat ni ada sebab tau.. hehe xD esok da jumaat kan ? huhu ~ cepat je masa berlalu.. da seminggu da kita puasa kan.. esok pon budak2 asrama balik.. yeaahhh !!! termasuk la aku... hehe.. tu yang terlampau semangat nak datang sekolah je ni.. xD tapi confirm ada budak asrama yang tak boleh balik jugak.. simpati untuk korang.. tak pe la.. raya nanti dapat la korang merasa nak balik kan ^^ cuti lama rite ?  yela kowt.. aku maen bantai je cakap macam ni.. sekolah aku cuti lama.. tak tahu la pulak sekolah korang kan ... =) k la.. kita berjumpa di lain entri ye.. hehe ^^ bubye.. ~ Assalammualaikum

July 15, 2013

Awak yang dulu da kembali

Monday, July 15, 2013 0
Awak yang dulu da kembali
it does not matter how slow you go | via Tumblr 

Assalammualaikum

aku bersyukur sangat.. dia yang dulu da kembali.. Alhamdulillah ~ aku tak sangka yang dia akan faham perasaan aku.. seriuosly aku sayang giler2 dekat Syafiq.. aku tak tahu la kenapa.. banyak2 lelaki yang pernah aku couple.. dengan dia lah yang aku rasa hidup aku ni lengkap.. dialah pelengkap hidup aku.. InsyaAllah dia akan jadi pelengkap hidup aku untuk selama-lamanya dan akan menjadi imam aku yang soleh.. Amin ~ aku tak tahu la kenapa.. aku susah sangat nak lepaskan dia..  tapi Alhamdulillah yang dia tak pernah tinggalkan aku.. aku bersyukur sangat...

semalam kitaorang selesaikan masalah kitaorang ni.. otp sampai 3 jam.. tak pernah2 aku buat macam ni.. then yang selebihnya kitaorang sweet2.. ecehhh ~ hehe xD sekejap je kitaorang settle kan masalah ni.. tak nak besar2kan masalah.. yang da lepas tu lepas.. sekarang ni buka buku baru.. aku dengan dia akan tetap bersama hingga akhir hayat aku... InsyaAllah.. k la.. disebabkan aku terlalu happy.. aku tak tahu nak update apa lagi da .. eh, ada pulak macam tu kan.. hehe xp

July 14, 2013

I'm sick because of you

Sunday, July 14, 2013 0
I'm sick because of you
(8) girl | Tumblr 

Assalammualaikum

hari ni mood aku tak berapa nak baik.. macam2 masalah ada dalam kepala aku ni.. aku tak tahu nak settle kan macam mana..  aku tak nak minta pertolongan orang lain.. aku nak cuba selesaikan masalah aku ni sendiri.. masalah aku, so aku lah orang yang kena bertanggungjawab selesai kan..

aku tengah tak faham kenapa perangai syafiq sampai macam tu.. dia asyik nak marah aku je.. kadang2 kalau tak marah, dia suka sangat cari pasal dengan aku.. dia buat aku sakit hati.. perbuatan dia tu seakan-akan macam nak aku jauh dengan dia.. aku dapat rasakan tu.. tapi kenapa dia buat aku macam tu ???!!! aku tak faham.. aku ada buat salah ke dekat dia ???!!! bila aku tanya dia, dia kata tak ada.. tapi kenapa perangai dia macam tu.. kenapa ???!!! aku sayang dia sangat2.. aku sayang dia !!! aku tak nak kehilangan dia.. aku nak hidup dengan dia untuk selama-lamanya.. tapi kenapa dia berubah ??? :'( aku nak dia yang dulu.. aku nak syafiq yang dulu.. aku tak nak dia yang sekarang..

sekarang ni pun aku tengah tak sihat.. aku rasa macam nak demam je.. tapi apa2pun aku kena gagahkan diri aku ni untuk lalui semua benda ni.. InsyaAllah aku boleh.. aku demam ni pun sebab asyik fikirkan dia.. awak,,... tolong la maafkan saya kalau saya ada buat salah dekat awak.. saya betul2 sayangkan awak.. saya tak nak kehilangan awak.. please jangan buat saya macam ni.. saya sanggup sakit disebabkan awak.. saya sakit ni pun disebabkan saya risau dengan awak.. saya betul2 nak kita bersama selama-lamanya.. usia hubungan kita ni da masuk 2 bulan.. takkan awak nak biarkan hubungan kita ni macam tu je ? nak hubungan tergantung ?? saya tak nak wak.. saya tak sanggup.. please hargai saya selagi saya ada di sisi awak.. saya takut nanti saya da tak sempat nak bergembira dengan awak lagi.. please.. ~ saya merayu wak.. =( saya merayu pada awak.. tapi kalau awak da tak nak hargai saya.. tak pe la.. saya redha.. jika suatu hari nanti saya da tak ada untuk awak.. awak jangan sedih k.. awak carilah pengganti yang lebih baik dari saya.. saya da tak boleh nak jaga awak.. saya da tak boleh nak selalu ada di samping awak.. masa tu la awak takkan jumpa saya lagi.. dan saya pun da tak dapat tengok senyuman awak.. hee =D awak cari lah kebahagian awak k.. saya pun akan cari kebahagian saya di sana.. InsyaAllah.. =) thankx sebab dapat terima saya sebelum ni.. saya nak awak tahu.. saya ikhlas menyintai awak.. ^^

July 10, 2013

I Miss You

Wednesday, July 10, 2013 0
I Miss You
Random. | via Facebook 
 
Assalammualaikum
 
hari ni mood aku langsung tak ok.. ni berpunca daripada kisah pagi tadi.. aku tak sangka yang benda ni akan jadi.. hurmmm ~ =( aku penat2 call dia pagi tadi semata-mata nak suruh dia bangun sahur..  aku da faham perangai dia.. memang susah nak bangun pagi.. sebab tu la aku sebagai makwe dia nak kejutkan.. tapi aku tak sangka yang dia akan buat aku macam tu.. aku memang betul2 tak sangka.. aku bangun awal disebabkan nak kejut dia.. aku baru topup semata-mata nak call dia suruh bangun sahur... tapi dia langsung tak hargai aku.. seriuosly, sekarang ni aku sedih sangat2.. nak je sekarang ni aku menangis.. tapi aku tak nak.. aku kena tunjukkan dekat dia yang aku bukan seorang yang kuat menangis..

dia angkat call aku macam nak tak nak je.. then cakap pun macam nak tak nak je.. kata tengah mamai bangun tidur la apa la.. aku kenal suara dia bile mamai.. dia da lama bangun aku rasa.. suara dia tadi bukan macam orang mamai.. aku tak sangka yang dia tipu aku,.. hati aku ni sakit sangat.. last2 aku matikan je call tu.. tak ada guna aku call dia sedangkan dia tak nak cakap dengan aku.. aku da buat keputusan.. aku takkan call atau mesej dia lagi.. biar la dia yang mulakan dulu.. aku da tak sanggup nak sakit hati.. aku tak sanggup !! kalau dia betul2 sayangkan aku, dia akan ingat aku.. dia akan cari aku.. tapi kalau dia still tak call atau mesej.. tak pe la.. aku redha.. mungkin bukan ketentuan untuk aku bersama dengan dia..

July 09, 2013

Salam Ramadhan

Tuesday, July 09, 2013 0
Salam Ramadhan
ramaghan 

Assalammualaikum

hye korang.. salam ramadhan untuk semua umat Islam yang mengenali diri ini... hehe.. ayat tak boleh blah.. xp so, da masuk bulan ramadhan kan kita ni.. bulan yang penuh dengan barakah... bulan yang penuh dengan kemuliaan.. jadi janganlah kita sia-siakan bulan ramadhan ni.. kita kena bersyukur sebab kita masih sempat untuk menemui bulan ramadhan.. gunakan kesempatan ni sebaik mungkin ye ^^

bangun sahur tak ni ? heee xD korang sahur apa tadi ? share2 la sikit ye.. *sibuk je nak tahu* puasa jangan tinggal2 tau.. berdosa ~ melainkan kalau kita tinggal puasa bersebab.. tu tak pe.. tapi jangan lupa ganti pulak da ye.. k la.. ni je yang sempat aku update untuk hari ni.. post aku yang pertama untuk bulan ramadhan ni.. kalau ada kesempatan, aku update lagi ye.. bubye ~ Assalammualaikum ^^

July 08, 2013

struggle ~

Monday, July 08, 2013 0
struggle ~
Studying | via Facebook 

Assalammualaikum

hurmm ~ kehidupan dekat asrama ni tersangat lah busy.. aku pun da tak larat dengan apa yang aku hadapi ni.. kadang-kadang aku stress giler duduk dekat asrama ni.. aku rasa macam nak keluar je dari asrama ni.. tapi aku pikir ibu dengan abah yang mengharapkan aku duduk asrama, aku gagahkan jugak diri ni untuk terus berada dalam asrama ni.. hurmm ~ kadang-kadang aku terpikir jugak ada baiknya aku terus sekolah dekat sekolah lama.. Ya Allah.. Kau gagahkan lah aku menempuh liku-liku kehidupan dalam asrama ni.. Kau berikanlah aku kekuatan Ya Allah.. =')

July 06, 2013

Shopping !

Saturday, July 06, 2013 0
Shopping !
Love Life. 

Assalammualaikum

hye korang.. semua sihat ? Alhamdulillah kalau semua sihat.. =) sekejap je kan masa berlalu.. rabu ni da nak puasa.. dengan kesempatan ni.. aku nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam.. jangan ponteng2 puasa ye.. hehe ^^ memandangkan puasa da nak dekat.. mesti da ramai yang da shopping kelengkapan untuk raya.. termasuk lah aku ni.. ni pun baru balik dari shopping2.. hehe ^^ aku kalau da bab shoppig nombor satu.. walaupun penat.. tapi best.. banyak betul aku dapat.. just kasut & tudung je belum.. tak pe la.. tu lain kali pun tak apa.. kesian pulak aku tengok ibu kena keluarkan duit banyak2 semata-mata untuk anak2 dia.. kalau sorang tak pe la jugak.. ni 4 orang.. hah !! hambik koeee !!! xp ntah bapa ribu da ibu spent kan.. dengan abah dengan ibunya tak kira lagi.. apa2 pun thankx ibu :*

kaklong hargai apa yang ibu belikan untuk kaklong ni.. =) korang da shopping untuk raya da ? mesti ada yang da and ada yang belum kan ^^ aku ajak ibu dengan abah shopping awal2 sebab masa puasa nanti aku malas nak keluar.. penat ~ lagipun alang2 aku da balik kan.. sekali shopping la.. hehe =D ada time ni kan.. aku tak sangka yang ibu akan beli aku jubah.. bukan jubah biasa k.. jubah jeans.. kan mahal tu.. seluar jeans yang kita selalu beli tu pun da mahal rite ? ni apa lagi baju.. lagi berganda2 la mahalnya.. seriously aku memang tak sangka yang ibu akan belikan jugak.. aku da lama jugak la cari jubah macam tu.. tak sangka pulak jumpa dekat nilai 3.. Alhamdulillah ~ first2 tu aku tak nak cakap yang aku nak baju tu.. takut ibu tak kasi sebab baju tu seriously mahal.. nanti kecewa pulak kan.. lebih aku diam.. hehe xD last2 ibu kata kalau nak baju tu ambik la.. aku terkejut la jugak..

aku cakap la baju tu mahal sangat.. kaklong tak nak menyusahkan ibu je.. then ibu cakap ambik je.. aku pun apa lagi.. ambik la.. da dapat green light kan.. hehe.. tapi aku teragak2 gak nak ambik.. sebab baju tu memang mahal gilerr !! lebih baik ibu gunakan duit tu untuk hal lain.. tapi tak pe la.. ibu da suruh ambik kan.. ibu kata hadiah katanya.. hehe.. thankx very2 much ibu :* tahun ni aku dengan family sedondon lagi.. wahhh !!! aku suka gilerr bila dapat sedondon.. =) aku tak tahu la kenapa.. aku memang suka sedondon.. aku rasa macam hari bila kitaorang satu family pakai sedondon, rasa macam kitaorang rapat sangat.. tapi ada jugak kan orang yang tak suka sedondon dengan family.. aku tak paham betul.. aku nye tema warna tahun ni oren+putih.. so, jadi lah warna ??? alaaa ~ pandai2 korang la kan.. hehe =D korang punya pulak macam mana ? share2 la sikit ye ^^