Cinta jarak jauh & cara mengatasi rindu - Syahirah Valiant

Post Top Ad

August 30, 2012

Cinta jarak jauh & cara mengatasi rindu

 

Bila terasa rindu, apa sahaja yang dibuat semuanya serba tidak kena. Semuanya tidak menjadi. Betul tak ? kalau xbetul pown, cakap je betul .. hehe ^^ Kalau dah rindu kita akan terbayang-bayangkan si dia. Masa makan kita akan teringatkan dia berada disamping kita. Waktu tidur pun kita akan terbayangkan dia. Lebih-lebih lagi jika si dia adalah insan yang paling kita sayangi.

Bila rindu, apa yang harus kita lakukan ? Ada ke cara untuk mengubat rindu ? Mesti la ada. Jum kita semua terjah apa ubatnya. *winkwink ;)

Hubungi orang yang dirindui

Tidak dapat dinafikan hanya mendengar suara si dia sudah cukup untuk menggembirakan kita. Secara tak langsung kita akan tersenyum atau menangis bergantung pada tahap betapa kerinduan yang dialami. Selain calling, kita juga boleh sms, e-mail, BBM, video call atau berutus surat. Dengan cara ini perasaan rindu yang ada dalam hati akan terubat.

Melihat foto atau video si dia

Kalau rindu, tataplah gamabar atau videos si dia. Korang mesti ada wat album gmbar tntang korg ngn si dye rite? so, apa ag .. g la cpt2 ambk album 2 and then, tataplah spuas-puas korg gmbar 2 .. kt fon korg jgak msty ad video psal dye .. msty ad ny .. jgn tipu .. :p hehe ^^ kalo korg tgh on9 tu .. pas 2 ttbe rindu ngn si dia .., korg bkk la web2 korg untk tgok gmba atau video y korg ad .. dgn cre ny, serba sdikit dpt mengubat sket rndu yang korg alami.

Kunjungi tempat yang pernah dilewati bersama

korg p'gilah tmpt2 y korg ngn si dia slalu p'gi .. klo nk ajk dye, ajak la skali .. jgn lpzkn pluang keemasan ny. jikalau org y korg syg tu ngh bz or ad jaoh ngn korg. korg p'gilah sorg2 ek. bgi prempuan, jgn g sorg2 k. ajak kwn, adeq atw spe2 je untk di bwk teman. zaman skrang bhaya. so, be careful :)

itu shaje y dpt Ira kongsi b'sme .. korg try dlu k .. hope rndu tu akn terubat :)

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata anda akan memotivasikan diri seorang gadis yang ingin menjadi yang terbaik. In Sha Allah :D

Post Bottom Ad